İstanbul Bayrampaşa'da açmayı planladığı Caprice Gold Oteli'nin ardından Maldivler'de "Caprice Gold Maldives Adası" projesi ile tüketiciye devre mülk tatil fırsatı sunmayı vaat eden ve bu doğrultuda ilanlar vererek satış yapan Fadıl Akgündüz'ün bu hayali suya düştü. Kamuoyunda Jet Fadıl olarak bilinen Akgündüz'ün bakanlık kriterleri arasında olmamasına karşılık 7 yıldızlı (Hilalli) otel olarak pazarladığı projesi mahkemelik oldu.
60 BİN KİŞİ SATIN ALMIŞTI
Maldivler'in Başkenti Male'nin 250 kilometre kuzeyinde yer alan adada, 180 dönüm olan Caprice Gold Maldives Adası için Caprice Gold, internet sitesi ve televizyonlardan da 5 haftada 60 bin kişiye tatil satışı yaptıklarını duyurmuştu.
Fadıl Akgündüz'ün devre mülk sistemi ile pazarlamaya çalıştığı adanın sahibi ADK Akarsu şirketinin %50 ortağı olan Abdurrahman Akarsu hisselerinin büyük bir kısmını Fadıl Akgündüze vermeyi taahhüt etti, ancak Akgündüz sözleşme hükümlerini yerine getirmeyince sözleşme ADK Akarsu tarafından fesih edildi.
"10 BiN LİRALIK YERİ BİN LİRAYA SATTI, 170 MİLYON DOLAR TOPLADI"
Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Abdurrahman Akarsu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Akarsu, TurizmdeBuSabah'a şunları söyledi:
"Maldivler'deki adanın yüzde 50'si bana, yüzde 50'si de ADK Group'un sahibi Ahmed Nashid'e ait. Ben hisselerimi Fadıl Akgündüz'e devrettim. Sözleşmeler yapıldı. Mayıs ayından 12. aya kadar bana ödemeler yapacağını söyledi ancak parasını ödemedi. Hiçbir taahhüdünü yerine getirmedi. Türkiye'de mahkemeye başvurduk. Sözleşme fesih edildi. Fadıl Akgündüz insanlara 10 bin liralık yeri bin liraya satarak paraları topladı. Bildiğim kadarıyla 170 milyon dolar kadar bir para topladı. Kendisinin artık adayla bir ilgisi yok. Biz ona maddi ve manevi tazminat davası açıyoruz. Ahmed Nashid Bey ile farklı ortaklıklar için arayışlarımız sürüyor. Bir noktaya getirdiğimiz görüşmelerimiz var."
İLK YAZAN BAHATTİN YÜCEL OLDU
Projenin reklam filmlerinin dönmeye başladığı ilk günlerde konuyu köşesine taşıyan Turizm Eski Bakanı ve TurizmdeBuSabah Yayın Danışmanı Bahattin Yücel, "Maldivler'e Türkiye'den bu sayıda insanın bir yılda değil, 10 yılda bile gidebilmesi imkansız. Kampanyada kullanılan yanıltıcı bilgilerin hangisini inceleseniz, doğrulayacak bir dayanak bulunmuyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde; uluslararası ya da yerel akreditasyon almış standart değerlendirme kuruluşu tarafından verilen Hilal ile simgelenen sınıflandırma yok. Haydi diyelim ki, Bakanlık ya da meslek kuruluşlarımızın sesleri çıkmıyor. Rekabet Kurulu konuyla ilgilenmiyor. Ya da ilgilenmek istemiyor. Her fırsatta toplumsal sorunlara yorumlar yapan Diyanet İşleri Başkanlığı neden susuyor?" sözleriyle dile getirmişti.
(Patronlar Dünyası)