Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılan 1915 Çanakkale Köprüsü için sondaj çalışmaları başladı.Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasına yapılacak, dünya çapında proje olarak nitelendirilen dünyanın en uzun aralıklı köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kara bağlantı noktalarında sondaj yapılıyor.
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz yaptığı açıklamada, Trakya'dan Ege ve Akdeniz'e uzanan ulaşım hattında Çanakkale'yi Marmara Bölgesi'nde çok önemli konuma taşıyacak köprünün 10 milyar liranın üzerinde yatırımla hayata geçirileceğini söyledi.
Köprünün temelinin 18 Mart'ta atılmasıyla çalışmaların yoğunlaştığını belirten Yılmaz, "Çevrede sanki köprünün yeri değişmiş, hatta yapılmayacakmış gibi dedikodular var. Bunların hepsi dedikodu. Şu an yoğun bir çalışma var. Ben bizzat her gün çalışma alanına gelip, görevli arkadaşlardan bilgi alıyorum. Denizde sondaj çalışması devam ederken şimdide Lapseki yakasında karadan çalışmalar başladı. Gelibolu tarafında ise karadan sondaj çalışmaları tamamlandı." dedi.
Çalışmalarla ilgili olarak denizden kıyıya daha çok yanaşabilme özelliğine sahip bir geminin daha Lapseki açıklarına geleceğini anlatan Yılmaz, "Kıyı bölümüne yanaşabilecek bir gemi bu. Bu gemiyle sondaj çalışması yapacak. Ayrıca gelecek hafta kamulaştırmalar başlayacak. Yine bunun yanında Başbakanlığın yayınlamış olduğu genelge var. Bu genelgede köprüyle ilgili işlerin kolaylaştırılması açısından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildi işlerin daha hızlı yürümesi anlamında talimatlar verildi." diye konuştu.
Köprü konusunda herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yapıp, böyle bir projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayacağını kaydeden Yılmaz, önümüzdeki günlerde Lapseki ve Gelibolu'da şantiyelerin de kurulmaya başlayacağını sözlerine ekledi.
1915 Çanakkale Köprüsü sondaj çalışmaları başladı
PROJE BİLGİ FORMU
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR