7 Ocak 2025 Salı
Ana SayfaSektörden Haberler4. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi gerçekleşti

4. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi gerçekleşti

Management Plus Danışmanlık Eğitim tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “4. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi” “Gayrimenkul Sektöründe Değişim ve İnovasyon” teması ile gerçekleşti. Emlakdream.com'un da sektörel iletşim sponsoru olduğu zirve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. 

Sektör temsilcilerinin sektördeki değişim ve imovasyon ile ilgili bilgi paylaştıkları zirvede, yapılan konuşmalardan derlediklerimiz…

Engin Keçeli: 'Değişime ayak uydurup inovatif projeler üretmeliyiz'

İNDER Başkan Vekili Engin Keçeli Bu yüzyılın en önemli kavramlardan biri inovasyonun yaşamımızda yeni fikirlee yol açıtığını belirterek; "marka projeler yaratan yapı müteahhitleri olarak inovasyona verdiğimiz önemle bu noktadayız. İnovasyonda Kentsel dönüşüm ve gelişimi göz ardı edemeyiz. Günümüzde yeşil ve akıllı binalar çıkıyor. bizler sektördeki bu gelişimi görüp, buna göre proje üretmeliyiz. Bugün akıllı bina yapıyor olmamız önemli değil. İnavosyonu konuşmamızdaki sebep hergün yenilenmemiz gerektiği için. Kısa vadede akıllı metropol ve şehirler kurmayı benimsemeliyiz. Kentsel dönüşüme depreme dayanıklı konut yapmak olarak bakılmamalı. 10 yıl sonra tekrar dönüşüm yaşamamak için inovasyonu benimseyip, bir yenilenme şehirleşme yapmalıyız. Son dönemde yapı sektöründe müşterilerin beklentilerinin değişmesi sektörün yeni teknolojilere yönelmesini sağladı. Sektör devamlı gelişen ve değişime uğrayan bir sektör. bu değişime ayak uydurup inovatif projeler üretmeliyiz." dedi.

4. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nin ana sponsorlarından Çalımlıoğlu Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çalımlıoğlu, Emlakdream.com'a açıklamalarda bulundu. Röportajı izlemek için videoyu tıklayınız.

 
 

 

Haluk Sur: 'Binaların 3’te 1’ne yalıtım yapılırsa 5 milyar dolar tasarruf sağlanır'

Yaptığı konuşmada sürdürülebilirlik olmayan bir inovasyonun bir anlamı olmayacağını ifade eden ULI Başkanı Haluk Sur; é1990’dan sonra kaynak tüketimi çok hızlandı. 7 milyar insanın yüzde 50si kentlerde yaşıyor. Kalan diğer kısmı ise çarpık yapılaşma bölgelerinde yaşıyor." diyerek şunları söyledi: 

"Dünyada kullanılan enerjinin yüzde 50’sini binalar tüketiyor. Bu yüzden enerji tasarruflu binalar artıyor. Bu da bir  inovasyon. Kentsel dönüşümde yapılan 7 milyon konutun yeşil yapılması durumunda; 10 yıllık sürede 26 milyar dolar enerji ve sudan tasarruf edilmiş olacak. Bunu DR.  Emre Çamlıbel tezinde ortaya koymuştu. Daha basiti mevcut binaların 3’te 1’nin yalıtım yapılması durumda yapılacak tasarruf 5 milyar doları bulacak.
Dünyanın en ucuz enerjisi tasarruf edilen enerjidir. Tasarruf bu işin olmazsa olmazı. Binalarımızı dönüştürürken inovasyon ve sürdürülebilirlik ile beraber yapmak olmazsa olmaz."

Zirvenin '2015 Yılında Gayrimenkul Sektörünün Hedefleri' oturumuna başkanlık yapan Krea Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kodal tüketicilerin beklentilerinin değiştiğine vurgu yaparak; "Bu geldiğimiz dünya  çok farklı. İnovasyonu tartışmaya ihtiyacımız var. Tüketici olgunlaştı, farklı beklentiler içerisine girdi. Bu yüzden şuanda inovasyonu tartışmamız çok gerekli." dedi.

 Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya   99 depreminde ülke olarak çok acı çekildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

Türkiye çok şeyler geçirdi. Değişen yasalarla beraber çok şeyler kat ettik. Altyapımızı oluşturduk. Bugün iyi  bir yerdeyiz. Çok iyi mimarlar oluşturuldu. Bir projemizi yaptırabileceğimiz mimarlarımız var bugün. İnşaatlarımızı hızlı ve kaliteli yapmayı öğrendik. Benim 37 yıllık deneyemimden çıkarttığım bu. Kentsel dönüşüm yasalarıda çok fayfalı oldu. kentsel dönüşümü doğru ve hızlı yapacağız. bundan sonra bizim ülkemizdeki siyasi ve ekonomik konularda sıkıntı yaşamamı gerekiyor. Ülkedeki güven  ortamı satışlarıda arttıracaktır. markalaşmamız gerekir, her yaptığımız işin arkasında olmamız gerekir. İstanbul'un merkezi çok sıkışık bir  yapıya sahip. O yüzden biraz uzaklaşmak gerekirdi. Gaziosmanpaşa kötü anılan bir yerdi. Biz oraya tem dedik. Keza Halkalı çöplük olarak anılıyordu; biz atakent dedik. Şimdi Kayabaşı gelişiyor orada bir arsa aldık. Tabi merkezide düzeltmek gerekiyor.Metronun olduğu yerlerde projeler üretmek önemliinsanlar artık trafikte vakit geçirmek istemiyor. o yüzden toplu ulaşımın olduğu noktalarda konut üretmek önemli.

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, toplantı sonrasında Emlakdream.com Genel Yayın Yönetmeni Ayla Özeri'in sorularını yanıtladı. Röportajı izlemek için videoyu tıklayınız.
 
 
 

EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı konuşmasında şunlara değindi:

"Gayrimenkul modası geçecek bir sektör değil ama böyle dyerek inovasyondan uzak duramayız. ilk önce inosvasyonun önemini eğitimle vermemiz gerekiyor. Değişim ve inovasyon noktalarında üniversitede eğitimlere başlanarak, bu bilinci oturtmamız lazım. Projeler  her geçen yıl farklılaştı. Konut sayıları artarken, daha sonra karma yapılar oluştu. Bu da bir  inovasyondu. Bize düşen bundan sonra yapılan mevcut binaları, yeşil bina olarak oluşturmak. Kat itifak kanunumuz yeterli değil, Kanunun değişmesi de çok önemli diye düşünüyorum.  Kentsel dönüşünmden bahsetmek gerekitse, ülkenin en önemli konularından birisi. Önümüzdeki 20 yıl 30 yılda olacak bir olgu. Günün ve hayatın ihtiyaçlarına göre dönüşüm gerçekleşmesi gerekiyor."

Kaan Yücel: 'yalnızca binanın yenilenmesi'

Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel yaptığı konuşmada kentsel dönüşüm sürecine değindi. Kaan Yücel: "Piyalepaşa özel sektörün yaptığı en büyük kentsel dönüşüm projesi. Dönüşüme yalnızca binanın yenilenmesi olarak bakmamak lazım. Bir ada parsel bazında yapılması önemli. Çünkü sosyal alanıyla oto parkıyla her şeyi ile bir proje üretiliyor. Daha fazla binaların birleştirilip dönüşüm yapılması gerekiyor. İnşaat sırasında bir çok farklılık var. yeşil sertifika çok önemli. Biz mahalle bazında sertifikaya başvurduk. Önümüzdeki dönemde insanlar bunlara dikkat edecek. Projeyi üretirken nasıl farklılaştırabilirizi düşünmek lazım. Bir maket yapmaktan farklı bir şey yaptık ve hologram teknolojisini kullanıyoruz. Hepsinin sonuna baktığımızda iş finansmana bağlanıyor. Yabancıya satış çok önemli.. 2015 i iyi geçireceğimizi düşünüyorum özellikle seçimlerden sonra." diye konuştu. 

Coldwell Banker Commercial Türkiye Genel Müdürü Adnan Bozbay yaptığı konuşmada "Coldwell Banker, Türkiye'de 2013'ten bu yana faaliyet gösteren, gayrimenkul danışmanlığında bir dünya devi. Şu an 43 ülkede 86 bin danışman ile faaliyet gösteriyoruz. 2014 yılında Dünya'da, 705 bin işlem yaptık ve 210 milyar dolar ciro elde ettik. Dünya'da ve Türkiye'de inovasyona büyük önem veriyoruz. Özellikle eğitim ve teknoloji alanında yaptığımız çalışmalar çok önemli. 15 ayrı konuda işin uzmanları tarafından gayrimenkul ihtisas eğitimleri veriyoruz. Teknoloji alanında ki çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor çünkü gayrimenkul sektörü için teknoloji büyük önem taşıyor. Sektöründeki trendler eskiye göre çok değişti. X kuşağının tercihi başını sokacağı bir ev iken, Y kuşağının tercihi konfordan yana oluyor. Z kuşağı ise çok donanımlı ve teknoloji onları için vazgeçilmez. Dolayısıyla bizimde bu yönde çok geniş kapsamlı ve sektöre inovasyon getiren ciddi yatırımlarımız mevcut" dedi.

Maide Karadağ / Emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI