Sigorta kayıtlarına göre, gayrimenkul faaliyetlerinde kayıtlı çalışan sayısı Nisan 2010'da 5 bin 142'yle sınırlı bulunurken, sektörde artan işlem hacmi, ilave iş gücü ihtiyacını beraberinde getirdi.
İnşaat sektöründeki büyümeyle konut ve iş yeri sayısında yaşanan artış, bunların satış ve kiralanmasına yönelik faaliyetlerin yoğunlaşması, bu alandaki işletme ve istihdam edilen personel sayısında da paralel bir gelişmeyi beraberinde getirdi. Bu gelişmelerin sonucu olarak gayrimenkul faaliyetlerinde çalışan sayısı bu yılın nisan ayı itibarıyla 91 bin 431'i buldu. Böylece söz konusu dönemde sektördeki istihdam 18'e katlandı.
Türkiye'de gayrimenkul faaliyetleri alanında 2010'da 2 bin 342 iş yeri bulunurken nisan ayı itibarıyla bu sayı 44 bin 358'i buldu. Bu dönemde sektördeki iş yeri sayısı 19 katına çıktı. Bu iş yerlerinin 44 bin 100'ü daimi, 258'i mevsimlik olarak faaliyet gösteriyor.
Gayrimenkul faaliyetinde çalışanlar, gayrimenkulün alınıp satılması, kiraya verilmesi veya işletilmesi, gayrimenkul acenteliği, danışmanlık ve ekspertiz faaliyetleri, gayrimenkulün yönetilmesi, kira toplama faaliyetleri, apartman yöneticiliği gibi görevleri yerine getiriyor.