Gelecek nesillere yaşanabilir kentler bırakmak ilkesiyle yola çıkan İmpo İmar Anonim Şirketi, Türkiye’nin her bölgesinde her ölçekte imar planları yapmak ve projeler geliştirmek, yaşanabilir mekanlar oluşturulmasına imkan sağlamak üzere yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi.
Aliağa’nın imar sorunu çözümleniyor
Aralarında Habaş, Enka Power, İzmir Demir Çelik gibi büyük şirketlerin de olduğu 29 firmanın faaliyette olduğu bölgenin 1/1000 ölçekli imar planları hazırlanıyor. Aliağa Belediyesi tarafından yetkilendirilen İmpo İmar, bölgenin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu ile koruma amaçlı imar planı revizyonlarını gerçekleştirecek. Konusunda uzman şehir plancıları, harita mühendisleri ve mimarlardan oluşan deneyimli kadro, bin 125 hektarlık alanın imar sorununu çözecek.
Mudurnu’nun Turizm Potansiyeli Artacak
Türkiye’nin köklü imar planlama ekibi İmpo İmar, aynı zamanda Bolu Mudurnu’nun 1/5000 nazım imar planlarını ve 1/1000 uygulama imar planlarını hazırlamak için sahaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası’nın konuya ilişkin ihalesini kazanan İmpo İmar, yaklaşık 830 hektarlık alanın planlamasını yapacak. Böylece Bolu’nun turistik beldesi Mudurnu’nun turizm potansiyeli, ilçeyi gelecek yıllara taşıyacak imar planlarıyla daha da artacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, halen Türkiye’nin pek çok bölgesindeki imar planlama çalışmalarını sürdürdüklerini, şimdi de yaklaşık 2 bin hektarlık iki bölgenin planlamasını yaptıklarını söyledi.
Mudurnu’nun Bolu’nun tarihi ve turistik ilçesi olarak korunması gerektiğini belirten Hüseyin Oflaz, ilçenin çarpık yapılaşma bölgelerinin yeni planlarla sağlıklı hale geleceğini, bunun da ilçenin turizm potansiyelini artıracağını açıkladı.
Aliağa yatırım sorunlarını aşacak
Aliağa hakkında değerlendirmelerde de bulunan şehir plancısı Hüseyin Oflaz, Aliağa'da planlamanın; kentin gelişim hızına yetişemediğini, çarpık yapılaşma, yeni imar alanlarının yokluğu, altyapı, trafik, otopark, sosyokültürel alan eksikliği gibi önemli sorunların bugüne kadar çözüm bulmadığını söyledi.
Bundan dolayı Aliağa’da yatırım yapmada sorunlar yaşandığını anlatan Hüseyin Oflaz, imarsızlıktan dolayı münferit plansız yapılaşmaların yeni imar planları sonrası ruhsat alabilecek hale geldiğini açıkladı. İmarlı sanayi alanlarının genişleyeceğini, kentte istihdam ve üretimin artacağını belirten Hüseyin Oflaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şu anda Aliağa’da en büyük sanayi kuruluşları konumlanmış durumda. Yeni imar planları sonrası bunların doğal olarak enerji ve liman bağlantılarıyla ilgili problemleri çözülecek. Bölgenin yatırım iklimi ve atmosferi değişecek. Aliağa’daki en büyük sorunlar arasında gösterilen kara ve liman yollarının yetersizliği giderilecek. ”
1970’li yıllarda ağır sanayi bölgesi ilan edilen Aliağa’da 20’den fazla fabrikanın yapımı sürüyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük özel sektör yatırımı olan rafineriye ev sahipliği yapan Aliağa’nın, önümüzdeki yıllarda büyük göç alması bekleniyor.