23 Kasım 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerTürkler apartman tercih ediyor

Türkler apartman tercih ediyor

Avrupa'nın 16 ülkesinden 8 bin, Türkiye'den ise 500 denek üzerinde yapılan gayrimenkul alışkanlıklarını araştırmasında; ev hayatı, taşınma rutinleri, gayrimenkul giderleri gibi konular gün yüzüne çıktı. Araştırmaya göre; Türklerin yüzde 53,8'i kendine ait evde otururken, Avrupalılarda bu durum yüzde 35,8 olarak görülüyor. Türkler apartman dairesine yatırım yapmayı tercih ederken Avrupalılar müstakil ev satın almayı seçiyor.

Araştırmanın bir diğer önemli noktası ise ‘Yaşanmak istenen ev tipi' kategorisinde ortaya çıkıyor. Avrupalılardaki müstakil ev tercihi ise bu kategoride de değişmezken, Türklerin yarısı apartman dairesinde oturduğu halde yaşamak istedikleri yeri müstakil ev olarak belirtiyor.

Araştırmaya göre Türklerin yüzde 79.6'si balkon veya terasın bir evde mutlaka yer alması gerektiğini söylüyor. Bunu yeşil alanlar, parklar ve kendine ait oda izliyor. Avrupalılar ise kendine ait oda yüzde 59.4 ile ilk sırada yer alıyor. Balkon ise Avrupalılar için son sırada bulunuyor.

Barınma gittikçe pahalanıyor…

Türklerin 1 yıl boyunca barınma için harcadığı giderin Avrupalılarınki ile neredeyse aynı olduğu ortaya konuyor. Türkler kazancının yüzde 39'unu barınmaya harcarken, Avrupalılar'da bu oran yüzde 41. Avrupalıların yüzde 85'i ülkelerindeki barınmanın gittikçe pahalılaştığını söylüyor. Türklerde bu durum yüzde 90 seviyesine kadar tırmanıyor.

Araştırmada ‘Avrupalılar yalnız yaşar' algısının aksine, Avrupalıların yüzde 62'si partneriyle yaşıyor. Türkiye'de yalnız yaşayanların oranı yüzde 3 ile sınırlı kalırken, Finlandiya yüzde 35 ile birinci sırada yer alıyor. Avrupalıların yüzde 15'inin ise yalnız yaşadığı görülüyor.

Türkler ve Avrupalılar ortalama 4 kez taşınıyor

Araştırma kapsamında Avrupalılar ile Türklerin taşınma alışkanlıkları ise benzerlik gösteriyor. Türkler ve Avrupalılar yaşamları boyunca ortalama 4 kez taşınıyor. Genç yaşlarda daha sakin hayatı tercih eden Türkler, en sık 40-60 yaşları arasında Avrupalılar ise 35-45 yaş arasında ev değiştiriyor.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI