26 Aralık 2024 Perşembe
Ana SayfaManşetGayrimenkul sektörü RE360'da ele alınıyor

Gayrimenkul sektörü RE360’da ele alınıyor

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer'in ev sahipliğinde, sektörü sürdürülebilir bir geleceğe taşımak ve bu geleceğe yeni ufuklar kazandırma amacıyla düzenlenen "Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360"de gayrimenkul sektörü her yönüyle ele alındı. 

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer’in ev sahipliğinde, sektörü sürdürülebilir bir geleceğe taşımak ve bu geleceğe yeni ufuklar kazandırma amacıyla düzenlenen “Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360″de gayrimenkul sektörü her yönüyle ele alındı.

Sektörü sürdürülebilir bir geleceğe taşımak kadar bu geleceğe yeni ufuklar kazandırma kararlılığıyla yola çıkan ve gördüğü büyük ilgi üzerine iki gün olarak organize edilen “Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360” başladı.

Aremas Gayrimenkul’ün ana sponsorluğunda Four Seasons Hotel İstanbul Bosphorus’ta gerçekleştirilen “RE360”a 500’ü aşkın üst düzey yönetici katıldı. Katılımcı profilini yatırımcı, geliştirici, mimar, sektör tedarikçisi, finansçı, danışman, bilişim teknolojicisi, akademisyen, şehir plancısı ve turizmciler oluşturdu.

Çok sayıda kurum ve kuruluş destek veriyor

İki gün boyunca Türkiye’de gayrimenkul sektörünün odaklanacağı etkinlik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra aralarında Emlak Konut ve TOKİ’nin de bulunduğu kamu kuruluşları tarafından desteklenirken, 360 derecelik bakış açısıyla hazırlanmış buluşma, özel sektör kuruluşları, ulusal ve uluslararası mesleki toplum kuruluşlarının da tam desteğini aldı.

”RE360”ı Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GISP), Gayrimenkulde Kadın Liderler (GKL), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER),İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İSTANBULSMD), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Türk Serbest Mimarlar Derneği (TÜRKSMD), Turkish Stones, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB), Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ve Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) MIPIM ve Urban Land Institute (ULI) gibi kurum ve kuruluşlar da destekliyor.

Oturumlarda sektör ele alınıyor

Tüketicinin gayrimenkule bakış açısındaki değişimi gözler önüne sürecek etkinlikte 35 konuşmacının yer aldığı 16 oturum düzenleniyor.

Oturumlardaki konuşmacılar arasında Maria Sisternas Tussel, Prof. Grek Clark ve Prof. Peter Frankopan gibi kendi alanlarında uluslararası uzman olarak kabul gören isimlerin yanı sıra Ahmet Çalık, Ahmet Akbalık, Avi Alkaş, Erden Timur, Fettah Tamince, Murat Özyeğin, Süleyman Çetinsaya ve Oya Narin gibi özel sektöre yön veren isimler ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan İsmail Tüzgen, Ayşegül Öngel gibi isimler yer alıyor.

“Etkinlik yeni iş birliklerinin önünü açacak”

Etkinliğin açılışında konuşan Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, yakın bir zamanda uluslararası platforma taşınacak bu büyük buluşmanın hem tüketici hem de sektör için ortak fayda sağlayacağına ve yeni işbirliklerinin önünü açacağına inandıklarını söyledi.

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ise ilk tohumları altı yıllık süreçte Türkiye temsilciliğini üstlendikleri MIPIM sırasında yapılan sohbetlerde atılan, son iki yılda ise aktif olarak çalışmaya başladıkları “RE360” ile gayrimenkulle ilgili herkesi ve her şeyi bir araya getirmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını aktardı.

Etkinlikte sektörün tüm yönleriyle ele alınacağını anlatan Alkaş, “Sektörün bir ihtiyaç olarak dile getirdiği bu etkinlik her biri kendi alanında Türkiye’nin en etkin isimleri arasında gösterilen konuşmacıların yanı sıra dünyada da uzman olarak nitelendirilen isimlerin açıklamalarıyla gayrimenkul sektörüne yeni ufuklar açacak. Geliştirilecek işbirlikleriyle de Türkiye coğrafyasına yeni projeler kazandırılacağından eminiz.” diye konuştu.

“İstanbul globalleşen dünyanın merkezinde”

London Enterprise Partnership (LEP) Yönetim Kurulu Üyesi, Jones Lang LaSalle (JLL) Şehir Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Greg Clark da “Yaşanacak Kentler”  konulu sunum  yaptı.

Avrupa’nın ve Amerika’nın en önemli şehirlerinden İstanbul’a uzanan yoğun tecrübelerini paylaşan Clark, İstanbul’un dünyadaki algısı hakkında da tespitlerde bulundu.

İstanbul’un globalleşme dönemine Londra ve Paris’ten önce girdiğini dile getiren Clark, “İstanbul şu anda, global ekonomiye entegrasyonunu yanı sıra büyük ölçekli şirketlerin genel merkezlerinin yer aldığı, bilgi ve finans merkezlerine ev sahipliği yaptığı, bugünün yükselen dünya şehirleri arasında yerini tam anlamıyla almıştır. İstanbul, harcanabilir gelir artışı oranıyla 2030 yılında dünyanın ilk 10 şehri arasında yer alacaktır. İstanbul, dünya şehirleri araştırmalarında kültürel gelişim, yüksek eğitim kurumları, finans ve yatırım çekme gibi alanlarda sürekli olarak yükselen pozisyondadır.” şeklinde konuştu.

“Değişimi yönetmek gerekiyor”

KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır, “Toplumsal Dip Dalgalar ve Bizim Akvaryumun Dışındaki Türkiye” başlıklı konuşmasında gayrimenkul sektörüyle toplum arasındaki ilişki hakkında bilgiler verdi.

Son otuz yılda göçle, metropolleşmeyle, iletişim ve ulaşım teknolojileriyle gündelik hayatta pek çok değişiklik olduğuna dikkat çeken Ağırdır, şöyle devam etti:

“Değişimi yönetmek son derece önemli. Bu noktada en tehlikeli değişim, fark edilmeyen değişimdir. Değişimi yönetmede görünen ile görünmeyen arasında, rasyonellik ile duygu ve psikoloji arasında, bilinen modeller ile yeni modeller arasında denge kurmak çok önemli. Günümüzdeki en önemli değerler aktörlere göre değil meselelere göre pozisyon almak, insan haklarına saygılı şirket olmak ve ahlaklı şirket olmaktır. Toplum değişiyor. Değişen toplumun yansımasını konforda görebiliyoruz. Konfor toplumumuzda oda sayısı ile özdeşleştiriliyor. Ondan sonra da sırayla yüzde 26 ile geniş mutfak, yüzde 20 ile bahçe ya da balkon, yüzde 17 ile manzara, yüzde 6 ile banyo ve tuvalet sayısı geliyor.”

Konuşmaların ardından oturumlara geçildi.

“Gayri-Menkul: Gayrimenkulde Sermaye Piyasası Araçları” başlıklı oturumda tüm yönleriyle ele alınan sermaye piyasası araçlarının rolü ve güvenli bir yatırım ortamı oluşturulmasına katkısı kadar kurumsal yabancı yatırımcılar için yaratacağı çekim ele alındı.

Moderatörlüğünü PwC Türkiye Şirket Ortağı ve Gayrimenkul Sektörü Ülke Lideri Ersun Bayraktaroğlu’nun üstlendiği oturumda Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dönüşüm Alanları Daire Başkanı İsmail Tüzgen ve Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Sarı değerlendirmelerde bulundu.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI