Folkart; “Önce İş Güvenliği “ Diyor
İzmir’in en değerli mimari yapılarını inşa eden Folkart Yapı için işçi sağlığı ve iş güvenliği her şeyden önce geliyor. 2006 yılında merkezi İstanbul’da bulunan Saya Grup bünyesinde İzmir’de kurulan Folkart Yapı ilk projesini Narlıdere’de gerçekleştirdi. İzmir’in ilk A plus concept projesi olan Folkart Narlıdere evleri kalitesi ve yaşayanlarına sunduğu olanaklar ile adından çok söz ettirdi.
Narlıdere’den sonra hızla gelişmekte olan Mavişehir’e de, İzmir’e yakışan çağdaşlıkta bir yaşam alanı kurmak amacıyla Folkart Mavişehir projesini hayata geçirdi. Farklı derinlik, yükseklik ve değişik mekan etkisi veren galerilerilere sahip, tümü deniz manzaralı dairelerden oluşan Folkart Mavişehir’de de yaşam başladı.
Bütün bu başarılı projeleri gerçekleştirirken "iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili tedbirlerinin alınması ve bunlara uyulması" konusunda firma yetkililerinin gösterdiği hassasiyet örnek alınacak nitelikte.
Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak bu konuda “İşyerlerinde; işçi sağlığı ve iş güvenliğinin önemini kavramak, ortak bir güvenlik kültürü bilincini oluşturmak, sağlıklı ve güvenli davranışları alışkanlık haline getirmek bizim için çok önemli. Çalışanlarımızın inşaatımızda tehlikelere maruz kalmamaları için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Bunun yanısıra karşı karşıya bulundukları mesleki riskler, alınması gerekli tedbirler, yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirme amaçlı iş sağlığı ve güvenliği eğitimi için üstümüze düşen her şeyi yapıyoruz.” Dedi.
Kendinden Tırmanır Rüzgar ve Güvenlik Perdesi
Folkart, kalıp ve iskele sektöründe lider konumda olan Peri İskele ve Kalıp Sistemleri ile çalışacak ve ikiz kulelerin inşaatında yüksek yapılarda çalışanların emniyetli bir ortamda çalışmasını sağlayan, kendinden tırmanır Rüzgar ve Güvenlik Perdesi kullanılacak.
Kendinden Tırmanır Rüzgar ve Güvenlik Perdesi ile binanın kaba yapısının inşasının devam ettiği, kalıp, demir ve beton çalışmalarının yapıldığı 3 kat boyunca yapı çevresinde kapalı bir alanın oluşturulması sağlanmaktadır. Bu sistem ile yüksek yapılarda gerek rüzgar etkisi ile çalışanların uygun ortamda çalışabilmesi ve gerekse de çalışmanın olduğu katlarda çalışanların aşağıya düşmesinin önüne geçilmesi sağlanmaktadır. Aynı zamanda bu katlardan aşağıya düşmesi muhtemel malzeme parçaları engellenmiş olmaktadır. Bu sayede İnşaatların en tehlikeli ve ölümcül kazalarının yaşandığı kaba yapı sürecinde maksimum iş güvenliği önlemi alınmış olmaktadır.