23 Aralık 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerVadistanbul AVM iç mimarisi 3XKO Architects tarafından gerçekleştirildi

Vadistanbul AVM iç mimarisi 3XKO Architects tarafından gerçekleştirildi

Uluslararası Mimarlık firması 3XKO, Benoy firması ortaklığı ile 100 bin metrekarelik Vadistanbul Alışveriş Merkezinin iç mimari tasarım projesini gerçekleştirdi.

Uluslararası Mimarlık firması 3XKO, Benoy firması ortaklığı ile 100 bin metrekarelik Vadistanbul Alışveriş Merkezinin iç mimari tasarım projesini gerçekleştirdi.

Uluslararası Mimarlık firması 3XKO, Benoy firması ortaklığı ile 100 bin metrekarelik Vadistanbul Alışveriş Merkezinin iç mimari tasarım projesini gerçekleştirdi.

Vadistanbul Alışveriş Merkezi, eski bir sanayi bölgesi olan ve kentsel dönüşüm programı çerçevesinde yeni baştan düzenlenen Cendere Vadisi’nin merkez noktasında yer alıyor. Proje, Artaş Grubu ve Invest İnşaat ortaklığıyla inşa edildi.

AVM’nin mimarlığı üstlenildi

Yapılan anlaşmayla 3XKO Architects, AVM kapsamında bulunan tüm genel mekânların ve mağaza cephelerinin uygulama projesini ve ihale dokümanı projesini alt yükleniciler ile koordinasyon içerisinde sürdürülme görevini üstlendi.

Proje kapsamında, dış perakende caddeleri yapının bir parçası olarak düşünülmüş, iç ve dış mekanlar birbirine bağlanmıştır.

3XKO Architects, AVM’yi Seyrantepe Metro İstasyonu’na bağlayan, tek raylı (Monorail)
bağlantı istasyonlarının projesini de gerçekleştirmiştir.

Türkiye’nin en büyük serbest form çatısı

Vadistanbul AVM Avrupa’nın en büyükleri arasında yer alan, Türkiye’nin ise en büyük serbest form çatısına sahip bulunuyor. 250 mağazadan oluşan projenin çatı katında bulunan teraslı yemek katında sinema ve oyun alanı da bulunuyor.

Yapının en alt seviyesine kadar gün ışığını taşıyan serbest çatı konstrüksiyonu, çelik yapının mimari karakterini vurgulayan, dinamik bir aydınlatma sistemine dönüşerek projenin heykelsi etkisini güçlendirmiştir.

 

 

Kent ve orman tasarımı

Üç ana çıkış noktasına sahip tasarım, kent, akarsu ve orman unsurları üzerine kuruldu. Yapının organik şekilli tavan elemanları ile ortaya çıkartılan renk ve yansımalar akarsu algısına atıf yaparken, AVM’nin tüm katlarında, orman dokusuna, doğaya ve doğal formlara güçlü şekilde bağlı tasarım detayları uygulandı.

Bununla birlikte, tüm dikey elemanlarda, mağaza cephelerinde, duvar ve kolonlarda, yürüyen merdivenlerde İstanbul’un ve şehir yaşamının yoğun, dinamik ve geometrik yapısı, sokak çizgisinden türeyen dokular ve şekiller eşliğinde yansıtıldı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI