Coğrafi özelliklerinin yanı sıra halkının girişimci ruhu sayesinde sürekli gelişme seyrinde olan Yalova 1999 depreminin ardından hızlı bir büyüme trendine girdi. İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi şehirlere yakınlığı bu ilimizin popüleritesini daha arttırdı. Bunların da ötesinde kısa süre sonra hizmete girecek olan Körfez geçiş köprüsünün Yalova'ya yakınlığı bölgenin cazibesini bir kaç kat artıracaktır.
Termal ağırlıklı doğallıklarıyla bilinen Yalova'daki potansiyeli yıllar önce keşfeden Beyttürk İnşaat'ın genç patronu Muhammet Uğurcan Barman, Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul-Gebze-İzmir Otoyolu projesiyle birlikte Yalova'da arsa ve gayrimenkul sektörünün hareketlendiğini söylüyor. Yalova'nın batı bölgesinde turizme ve hizmet sektörüne ağırlık verildiğine dikkat çeken Barman, Bursa ve İstanbul gibi tarih merkezli illeri tercih edenlerin aksine doğa ile içiçe bir yaşamı tercih etmek için Yalova'dan vazgeçmeyecek binlerce yatırımcının olduğunu dile getiriyor.
Bölgede; Beytepe Yalova, Beyttürk Orman, Beytepe Plus, Mia Termal, Dreamland gibi projelere imza atan Beyttürk İnşaat'ın da yabancı yatırımcılara hitap ettiğini anlatan Barman, Körfez ülkelerinin yanı sıra Avrupa'dan yatırımcıların da bölgeye ilgi göstermeye başladığını söyledi. Türkiye'de 'yabancı yatırımcı' denilince sadece Arap sermayedarların düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Barman, ''Şirket olarak Yalova, İznik ve Bursa bölgesinde geliştirdiğimiz projelerde hem Körfez ülkelerinden, hem içeriden hem de Avrupa'dan yatırımcılara hitap ediyoruz. Bugün petroldeki değer kaybı özellikle Suudi Arabistanlı yatırımcıların yatırım yapmalarını biraz geciktirse de ilgide canlanma var. Benzer ilgiyi Batı ülkelerindeki yatırımcılardan da görüyoruz. Türkiye'nin metrekare fiyatlandırmasında hâlâ Avrupa'nın gerisinde olması şu an için bir avantajdır. Bu yönüyle 1 trilyon dolarlık gayrimenkul pastasından binde 5 pay alıyoruz. Artık bu payı daha da arttırmamız gerekiyor'' dedi.
Beyttürk İnşaat'ın Orhangazi'deki kendi arazisi üzerinde 900 dairelik bir projeye başlayacağını söyleyen Barman, bölgenin İznik'e ve Körfez Geçiş Köprüsüne yakınlığının yatırımcılar için bir avantaj olduğunu vurguladı.İstanbul'da da proje geliştirmeyi planladıklarını anlatan Muhammet Barman,arsa konusunda çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. İznik'te de içerisinde yapay bir denizin yer alacağı proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Muhammet Barman, Suudi bir şirketle kuracakları 5 bin konutluk köyde 20 bin sakinin yaşayacağını, buraya Körfez bölgesindeki tüm ülkelerden müşteri geleceğini kaydetti.
Mehmet CANITATLI / Emlakdream.com