30 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerYabancı yatırımcılara kapılar açılıyor!

Yabancı yatırımcılara kapılar açılıyor!

 

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) 13. Olağan Genel Kurulu birçok değişikliğe imza attı. Yeni Başkan Aziz Torun, özellikle Türkiye’yi tercih edecek yatırımcıları hedeflediklerini söyledi.
 
Torun: Gyoder deyince sadece Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği olarak anlaşılmaması gerektiğini, Gayrımenkul ve Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı Derneği olarak düşünülmesi gerektiğini belirtti. 
 
Aziz Torun; 'GYODER yeni bir yapılanmaya ulaşmış oldu. Üye sayımızı daha kapsamlı ve tabana yayılan bir yapıya ulaştırmak için 11 den 15'e  Başkan Yardımcılarını ise 1 den 4 e çıkardık' dedi
 
Genel Kurul sonrasında gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında Aziz Torun Başkanlığa seçilirken, Kamu İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Ahmet Akbalık, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Özlem Gökçe seçildi. Etkinlik ve Eğitimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Işık Gökkaya getirilirken, Doç. Dr. Feyzullah Yetgin de Mali İşler ve Üyeliklerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ile Sayman görevlerini üstlendi
 
YABANCI YATIRIMCILARA KAPILARI AÇIYOR
 
GYODER’in yeni dönem hedeflerine de değinen Aziz Torun; “Yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin yasal düzenlemenin, oturma izni, konut kredisi kullanımı, vergiler gibi tamamlayıcı unsurlar ve tüm gerekli yasal düzenlemeler konusunda, başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarla ve SPK, İMKB, TC. Başbakanlık Tanıtım ve Yatırım Ajansı gibi tüm kuruluşlarla, işbirliği esaslı, etkin ve verimli çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
 
23 Ocak 2013’te düzenlenen 13. Olağan Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen seçimde, GYODER Yönetim Kurulu; Aziz Torun, Ahmet Akbalık, Musa Aykaç, Ersun Bayraktaroğlu, Dr. M. Emre Çamlıbel, Neşecan Çekici, Ömer Faruk Çelik, Uğur Dumankaya, Özlem Gökçe, Işık Gökkaya, Hakan Kodal, Haluk Sur, Özcan Tahincioğlu, Turgay Tanes, Doç. Dr. Feyzullah Yetgin’den oluşmuştu. Yönetim Kurulu Yedek Üyelikleri’ne ise Füsun Yılmaz Phillipson, Melda Bayraktaroğlu, Prof. Dr. Gürsel Öngören, Cansel Turgut Yazıcı ve Pınar Ersin Kollu seçilmişti. 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI