30 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerTürkiye ile gönül bağı kurduk..

Türkiye ile gönül bağı kurduk..

Umran Yapı ile birlikte ortak olarak Kartal'da başladıkları Kartal Wings projesiyle tanıdığımız Amad Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı olan Abdurrahman Al Duhaim güvenlerinin tam olduğu Türkiye ile gönül bağı kurduklarını belirterek gayrimenkul yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.

Suudi Arabistan Riyad merkezli olarak 12 yıl önce Al Duhaim Ailesi tarafından kurulan Amad Gayrimenkul bugüne kadar Suudi Arabistan, Dubai ve Ürdün'de konut projeleri gerçekleştirdi. 250 milyon Dolarlık maddi varlığa sahip olan Amad Gayrimenkul Türkiye'de ilk defa 2013 yılında 50 villalık sayfiye ve küçük boyutlarda gayrimenkul projeleri geliştirdi. Şirketin Umran Yapı ile birlikte başlattığı en büyük projesi olan Kartal Wings projesi 3 mayısta yapılan basın toplantısının ardından lansman satışlarına başladı.

Körfez ülkeleri yatırımcılarının Türkiye ekonomisine güvendiğini, yurtdışı yatırım hedeflerinde Türkiye’nin ilk sırada yer aldığını söyleyen Abdurrahman Al Duhaim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birkaç ay önceki Körfez ülkelerini kapsayan gezisinde Arap yatırımcılara yaptığı yatırım çağrısının çok doğru ve yerinde olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin sadece gayrimenkul sektöründe değil, birçok sektörde çok büyük potansiyellere sahip olduğunu ifade eden Al Duhaim Türkiye ile gönül bağı kurduklarını belirterek ''Ailemiz tarafından Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta kurulan firmamız, Ortadoğu’nun farklı ülkelerinde çok sayıda projeye imza atarak gayrimenkul sektöründe deneyim sahibi oldu. Ben ve kardeşim Abdullah 2000’li yıllarda sık sık Türkiye’ye gelerek, gerek gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri, gerekse Türk ekonomisinin gidişatını çok yakından izledik. Türk ekonomisindeki dinamizmi anlamaya çalıştık. Körfez bölgesinden yüzlerce yatırımcının Türkiye’ye gelip çeşitli ticari faaliyetlerde bulundukları bir gerçek. Bu yatırımcıların önemli bir kısmı başarılı oldu. O yıllarda ailemiz Körfez’den gelen çeşitli yatırımcılara danışmanlık yaparak Türkiye ile bu yatırımcılar arasında köprü vazifesi gördü. Bu süreç biz Amad ailesi açısından çok verimli geçti. Çok değerli insanlarla, siyaset adamlarıyla, akademisyenlerle, spor camiası, işadamları ve bürokratik çevrelerle yakın ilişkiler ve dostluklar kurma şansına sahip olduk. Sektörde adını duyurmuş birçok firma ile temas kurduk. Bu firmaların yaptıkları projeleri, uygulama tekniklerini, hedef kitle seçimini, lokasyon tercihlerini sorguladık. Gün geçtikçe ilişkilerimizi güçlendirdik ve tecrübemizi daha ileri noktaya taşıdık. Amad ailesi olarak Türkiye ve Türk insanıyla ilgili bilgi ve birikimlerimizi ve bu ülkeye karşı duyduğumuz sevgiyi ticari bir yatırıma dönüştürmeye karar vererek 2013 yılında Amad Gayrimenkul Geliştirme firmasının Türkiye’de kuruluşunu gerçekleştirdik'' dedi.
 

PROJE BİLGİ FORMU

Gökhan Bahadır
Gökhan Bahadır
1980 Bursa'nın İnegöl ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaöretim ve lise hayatını İnegöl'de tamamladıktan sonra üniversiteyi Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde okudu. 2011 yılından bu yana Emlakdream.com'da gece editörü olarak görev almaktadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI