2 Ekim 2024 Çarşamba

Toki’den sürpriz

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ), Mahmutlar'da Arsa satışı karşılığı proje yaptırmak üzere gazetelere ilan verdi. İlanda Turizm tesisi yapılabilecek İnşaat alanı 74 bin 850 metrekare olarak belirtilirken, Konut yapılabilecek alanın 28 bin 510 metrekare olduğu bildirildi. Toplam İnşaat alanı ise 103 bin 360 metrekare olarak vurgulandı.

'TOKİ SOSYAL YÖNÜNÜ UNUTMUŞ'

İHALENİN yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında yada finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık olduğunu vurgulayan TOKİ'nin ilanı "TOKİ, yoksulları Ev sahibi yapmak olan sosyal yönünü unutmuş. Bir inşaat firması gibi Alanya piyasasına adapte olmaya çalışıyor" şeklinde eleştiri topladı.

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ), Mahmutlar'da Arsa satışı karşılığı proje yaptırmak üzere gazetelere ilan verdi. İhale dosyası bin TL olarak belirlenen projenin ihalesi 20 Mart 2013 günü 15.30'da TOKİ Bilkent Plaza, Ankara adresinde yapılacak. TOKİ, projenin geçici teminat tutarını Arsa satış karşılığı idare payı gelirinin yüzde 3'ü olarak belirledi. Projenin kesin teminat tutarı ise idare payı gelirinin yüzde 6'sı olarak belirlendi. Ulusal gazetelerde yer alan ihale ilanlarında Turizm tesisi yapılabilecek inşaat alanı 74 bin 850 metrekare olarak belirtilirken, konut yapılabilecek alanın 28 bin 510 metrekare olduğu bildirildi. Toplam inşaat alanı ise 103 bin 360 metrekare olarak vurgulandı.

İlanda ayrıca şu ifadeler yer alıyor:

"Antalya İli, Alanya İlçesi, Mahmutlar beldesi, 1882 nolu parselin Arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi yapılacaktır. İhale 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'na tabi olmayıp, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı karşılığı gelir paylaşımı ihale yönetmeliği" kapsamında açık ihale usülü ile yapılacaktır. İhale, yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açıktır. Ancak bu uluslararası bir ihale değildir. Turizm tesis alanlarında Otel, Tatil Köyü, Butik Otel, pansiyon, apart Otel gibi turizm tesislerinin belgelendirilmesine ve niteliklerine ilişkin yönetmelikte tanımlanan tesisler ve konferans, sergi, konser salonu, tiyatro ve benzeri Sosyal Tesisler, Devre Mülk, ikinci konut ve Rezidans, dinlenme, eğlence, suya dayalı oyun, aquapark, eğlence, spor ve benzeri aktivitelere yönelik kullanımlar ile planda belirtilen inşaat emsalinin yüzde 2'sini geçmemek kaydıyla ticari birimler yer alabilir."
İhale ilanı "TOKİ, yoksulları Ev sahibi yapmaya yönelik sosyal yönünü unutmuş. Bir inşaat firması gibi Alanya piyasasına adapte olmaya çalışıyor" şeklinde eleştiri topladı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI