16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaKonut ProjeleriTorun Center 10 Nisan Çarşamba tanıtılıyor

Torun Center 10 Nisan Çarşamba tanıtılıyor

 

 Aga Khan Ödüllü Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan proje, ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşuyor. İstanbul’un en merkezi lokasyonlarından Mecidiyeköy’e modern bir kent meydanı kazandıracak proje, yeşil alanlarının yoğunluğu ile dikkat çekiyor. Torunlar GYO-Torun Yapı-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı ile hayata geçirilecek projenin satışlarına 2013 yılı ilk çeyreğinde başlanacak. Toplam 1 milyar TL yatırım tutarına sahip projenin 2015 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
 
Torunlar GYO’nun %65, Torun Yapı’nın %30 ve Kapıcıoğlu’nun %5 paya sahip olduğu Proje Ortaklığı ile hayata geçmeye hazırlanan Ali Sami Yen Stadyumu arazisine yapılacak proje, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Ödüllü Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan proje, Mecidiyeköy’ün çehresini değiştirerek bölgeye yeni bir boyut kazandırmaya hazırlanıyor. Üç otopark katı ile 242 bin metrekare inşaat alanına sahip 3 bloktan oluşan projenin 2 bloğu 42 katlı rezidans, 1 bloku ise 36 katlı A sınıfı ofisten oluşuyor. Araziye farklı konumlarla yerleştirilen bloklar, bitkilerin güneşe doğru yönlenmesi anlamına da gelen “tropizm” yorumundan esinlenerek tasarlandı. Bu tasarım sayesinde üç blokun tüm cepheleri, başta İstanbul Boğazı olmak üzere Marmara Denizi’ne kadar uzanan kentin farklı panoramik manzaralarına hakim olacak.. Modern yaşamın tüm taleplerine cevap verecek donatılara ve özelliklerle muhteşem bir görüş açısına sahip rezidans daireler 1+1’den 4+1’e kadar çeşitli büyüklükte seçeneklerden oluşacak. Mecidiyeköy modern bir kent meydanı kazanıyor 
 
Ali Sami Yen arsasına yapılacak proje sayesinde Mecidiyeköy, modern bir kent meydanına da kavuşacak. Bir kent parkına dönüşmesi hedeflenen proje ile Mecidiyeköy’ün yeni bir soluklanma alanının oluşturulması hedefleniyor. Büyükdere Caddesi kotundan basamaklarla inilerek ulaşılacak ikinci meydan, ticari alanlarla zenginleştirilecek. Torunlar GYO-Torun Yapı-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı Şirketi İcra Kurulu Başkanı Aziz Torun projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada projenin güçlü bir ortaklık yapısı ile hayata geçtiğini vurguladı. Aziz Torun, “İstanbul’un en merkezi lokasyonlarından Mecidiyeköy’de gerçekleşmeye hazırlanan proje, kentin modern yüzünün bir yansıması olacak şekilde tasarlandı. 2013 nin ilk çeyreğinde satışlarına başlanacak projenin toplam yatırım tutarı yaklaşık 1 milyar TL olacak. Hem Torunlar GYO, hem de proje ortaklarımız Torun Yapı ve Kapıcıoğlu İnşaat için bir prestij projesi olmaya hazırlanan projeyi 2015 yılında tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
 
Yeni Kuşak Ofis Anlayışı 
 
Projenin konsepti ile ilgili bilgi veren Mimar Emre Arolat, “Zemin altındaki servis alanları ile birlikte yaklaşık 250 bin metrekare kapalı alana sahip karma işlevli proje, kentin en yeni ve en büyük projelerinden biri olacak” dedi. Projenin Mecidiyeköy’ün yoğunluğunu rahatlatacak bir anlayışla hayata geçeceğini vurgulayan Arolat, blokların alt kotlarının “yeşil ofisler”olarak tasarlandığını söyledi. Mimar Emre Arolat, “Zengin peyzaj olanakları ile donatılan iç bahçelere açılarak özgün bir kullanım olanağı veren bu ofislerin olabildiğince düzayak olarak kullanılabilmesi öngörüldü. Çalışma alanlarının aynı kottaki sosyal ve rekreatif alanlarla kontrollü bir biçimde ilişkilendirilmesi ve modüler bir mekan akışkanlığı ile yeni kuşak bir ofis kullanımını tetiklemesi hedeflendi” dedi. Bir katı belediyeye ait olmak üzere üç katlı otoparka sahip proje içindeki sosyal alanlar ile İstanbullulara da yeni bir kamusal alan imkanı yaratacak. İstanbulluların kullanımına açılacak Belediyeye ait otoparkın Mecidiyeköy’ün otopark sorununa da önemli bir çözüm getirmesi planlanıyor. Çeşitli aktivitelere de ev sahipliği yapmaya hazırlanan meydan restaurant ve cafeleri, açık terasları ve sokakları ile İstanbul’a yeni bir kamusal alan sunacak. 
 
 
İLETİŞİM
 
0212 267 47 47

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI