16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerAygaz'a EFFIE'den iki ödül birden

Aygaz’a EFFIE’den iki ödül birden


Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması, Reklamcılar ve Reklamverenler derneklerince iki yılda bir düzenleniyor. 28 farklı kategoriden oluşan yarışmaya bu yıl 215 başvuru yapıldı. Ön elemelerin ardından 51 kampanyanın ödül aldığı yarışmada Aygaz Otogaz'ın "Takip" Reklam kampanyası, "otomotiv ürünleri" kategorisinde "Bronz Effie" ödülüne, Mogaz Otogaz'ın "Git Git Bitmez" reklam kampanyası da "gümüş Effie" ödülüne layık görüldü.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu şöyle konuştu "Aygaz Otogaz için uzun yıllardır hem marka yatırımı yapıyoruz, hem de otogaz ürününü tüketicilere anlatmak için bilinçlendirme kampanyaları düzenliyoruz. Bunun sonucunda, ülkemizde otogaz en çok tercih edilen araç yakıtı iken, otogaz markaları içinde de en çok tercih edilen Aygaz… Ekonomik, çevreci ve performanslı bir yakıt olan otogazı her platformda anlatmayı sürdüreceğiz. Doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gösteren Effie ödülleri, heyecanımızı daha da arttıracak."  

1 Nisan gecesi (dün gece) İstanbul'daki Four Seasons Oteli'nde düzenlenen törende ödülleri Aygaz adına Pazarlama Direktörü Ercüment Polat, Otogaz Pazarlama Müdürü Burcu Cihan Işık, TüplüGaz Pazarlama Müdürü Zeki Kıroğlu, Otogaz Satış Koordinasyon Yöneticisi Batu Barış, Otogaz Pazarlama Uzmanı Burak Pala ve Utku Sağlam ile Otogaz Pazarlama Sorumlusu Aycan Varol, Müşteri İlişkileri Sorumlusu Mustafa Kaya TBWA Reklam Ajansı adına Müşteri İlişkileri Direktörü Aslı Aksak aldı.

Değerlendirme sürecinde strateji, yaratıcılık, büyük fikir, uygulama, hayata geçirme ile elde edilen sonuçlar etkili oldu. Aygaz Otogaz "Takip" ve Mogaz Otogaz "Git Git Bitmez" reklam kampanyaları, içeriğinde yürütülen çizgiüstü ve çizgialtı işler ile digital projeler, tüketicilerde marka algısını yükseltme, satış artışını destekleme ve müşteri memnuniyetini arttırma noktasında başarı sağlamaları ile ödüle layık görüldü.

‘Performans isteyen Aygaz’a geliyor’

"Aygaz Otogaz, küçük segmentten ticari araca kadar her türden otogazlı aracın performans ihtiyacına cevap verdiği için Türkiye'nin en çok tercih edilen otogaz markasıdır" fikrinden hareketle oluşturulan senaryoda, Aygaz Otogaz istasyonundan otogaz almaya gelmiş, eski araçlı, acele içinde iki karikatürize hırsızın, onları takip eden sedan araçlı polislerin, olayı takip eden hafif ticari araçlı habercilerin ve habercilerden biri olan oğluna kamerasını yetiştirmeye çalışan küçük segment araçlı yaşlıca bir annenin hikâyesi anlatılıyor. Aygaz Otogaz istasyonunda geçen hikâyede her birine hızlıca servis yapılırken, hepsinin araçlarının performansını artırmak ve hızla bir öndeki araca yetişmek için Aygaz Otogaz'ı tercih etmeleri ön plana çıkarılıyor.

Mogaz Otogaz “Git Git Bitmez”

"Mogaz Otogaz, geliştirilmiş formülüyle yakıt tasarrufu sağlayarak aracınızla beklenenden çok daha uzun mesafe katetmenizi sağlar" fikrini iletmeyi hedefleyen Mogaz Otogaz reklam filminde, hemen hemen herkesin kendi hayatının bir dönemi ile örtüştürebileceği, babasının arabasını gece gezmek için izinsizce alan bir gencin ve beraberindeki arkadaşlarının hikâyesi anlatılıyor. Arabayı geri bıraktıklarında Gaz miktarındaki değişimin anlaşılmaması için yola çıkarken Mogaz Otogaz istasyonuna uğrayan ve gaz alan gençler; gazı bitirmek için tahmin ettiklerinden çok daha uzun süre gitmek zorunda kalmaları ve ancak sabah olduğunda bitirebilmeleri esprili bir dille işleniyor.

AYGAZ OTOGAZ “TAKİP” REKLAM KAMPANYASI KÜNYE BİLGİLERİ:

Reklamveren: AYGAZ

Aygaz Pazarlama Direktörü: Ercüment Polat

Aygaz Otogaz Pazarlama Müdürü: Burcu Cihan Işık

Aygaz Otogaz Pazarlama Sorumlusu: Aycan Gündüz Varol

Reklam Ajansı: TBWA"ISTANBUL

Kreatif Grup Ajans Başkan Yardımcısı: İlkay Gürpınar

Kreatif Direktör: Emre Kaplan

Yaratıcı Ekip: Kerim Gürsel, Gamze İçhedef

Marka Grubu Ajans Başkan Yardımcısı: Burcu Özdemir Kayımtu

Marka Direktörü: Aslı Ceren Aksak

Marka Yöneticisi: Perihan Bozok

Marka Temsilcisi: Müge Bozkurt

Stratejik Planlama Ajans Başkan Yardımcısı: Toygun Yılmazer

Stratejik Planlama Yöneticisi: Deniz Özkılıç

Stratejik Planlama: Maral Bezircioğlu

Ajans Prodüktörü: Zeynep Gencebay

Ajans Prodüksiyon Asistanı: Ceyhun Sevil

Prodüksiyon Şirketi: Soda Film

Yönetmen: Gürkan Kurtkaya

Post Prodüksiyon: 1000Volt

Müzik: Stok müzik

Medya Ajansı: Universal McCann

Kullanılan Mecralar: Televizyon, Basın, Outdoor, Radyo, İnternet

MOGAZ OTOGAZ “GİT GİT BİTMEZ” REKLAM KAMPANYASI KÜNYE BİLGİLERİ:

Reklamveren: MOGAZ

Pazarlama Müdürü: Zeki S. Kıroğlu

Otogaz Pazarlama Ekibi: Batu A. Barış, Utku Sağlam, Mustafa Kaya

Reklam Ajansı: TBWA"ISTANBUL

Kreatif Grup Ajans Başkan Yardımcısı: İlkay Gürpınar

Kreatif Direktör: Emre Kaplan

Yaratıcı Ekip: İlker Kayserilioğlu, Bülent İlterberk

Marka Grubu Ajans Başkan Yardımcısı: Burcu Özdemir

Marka Direktörü: Özlem Eren Hanoğlu

Marka Yöneticisi: Perihan Bozok

Marka Temsilcisi: Sinem Yücelen

Stratejik Planlama Ajans Başkan Yardımcısı: Toygun Yılmazer

Stratejik Planlama: Anıl Alpay

Ajans Prodüktörü: Ceyda Karaçetin

Prodüksiyon Şirketi: Anima Stüdyo ve Prodüksiyon

Yönetmen: Mehmet Kurtuluş

Medya Ajansı: Universal McCann

Kullanılan Mecralar: Televizyon

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI