18 Eylül 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerKentsel Dönüşümde 2. Adım Gaziosmanpaşa’da gerçekleşti

Kentsel Dönüşümde 2. Adım Gaziosmanpaşa’da gerçekleşti

Başbakan Erdoğan’ın ilk balyozu vurmasıyla başlayan yıkım töreninde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da yer aldı.

Başbakan Erdoğan:  ‘Biz kardeşlerimizi bu yıkık dökük harabe mekanlarda yaşatmayacağız. Burada oturan(Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi) kardeşlerimizin hepsi şuanda kiraya çıktı. Kiraları devlet tarafından ödeniyor. Buralar yıkılıp yeniden yapılacak ve kirada olan kardeşlerimiz tekrar dairelerinde oturacaklar’ dedi.
 
'Kentsel dönüşüme karşı çıkanlar şehrimizi harabeye dönüştürmeye çalışan zihinlerdir.' diyen Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; 'Savaş yapılarla estetikten uzak insanlarımıza huzur vermeyen mimarilerle küreselleşmiş bir dünyada Türkiye'nin yeri olmaz. Biz geçen 10 yıllık sürede yepyeni bir şehir perspektifi geliştirdik. Bunu da kararlılıkla sürdürdük. Yalıtımı olmayan tenekelerle kaplanmış kapısı penceresi dökülmüş bu yerlerde oturtamayız. Vatandaşı sağlıksız yapılara mahkum edemeyiz. Her alanda Türkiye'ye hizmet ve eser kazandırmaya devam ediyoruz.
 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI