1 Ekim 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerNissa O2, Bahçeşehir'de bir ilki gerçekleştirecek

Nissa O2, Bahçeşehir’de bir ilki gerçekleştirecek

“Nissa O2 Residence, İstediğiniz her an “Oksijen”alabileceğiniz bir proje…”

 

Nissa O2 Residence yüksek bina lüksünü villa konforunda yaşatırken, sosyal tesisleri ve peysaj alanlarıyla şehir içinde tatil yapıyormuş hissini uyandırıyor. Farklı daire tipleriyle her ihtiyaca hitap eden projenin genel özelliklerini Proje Müdürü Asaf Balioğlu'ndan dinledik…

 

Projenin adı O2, yeni Oksijen, Mimari yapıda “Oksijen”kavramını vurgulayan özellikler neler?

Proje, tek bir radye temel üstünden yükselen 18 cepheli 4 ayrı kule olarak tasarlandı.Konut olarak kullanılan yüksek binalarda rüzgar nedeni ile belli kotların üstündeki pencereler açılamaz.Hava mekanik yollardan dairelere verilir.Bu projemizde çift cephe sayesinde her katta pencerelerinizi açabiliyor ve oksijen alabiliyorsunuz.Yüksek bina lüksünü villa konforunda kullanabiliyorsunuz.Kat bahçenize çıkıp manzaranın keyfini çıkarabiliyorsunuz.9000 m2 lik peyzajlı bahçede sosyal etkinlikleri kullanarak her daim oksijen alabiliyorsunuz.

Projede toplam kaç daire olacak?

Projemizde toplam 221 daire olacak. Daireler kendi aralarında peyzaj balkonu, terası ve kat bahçesiyle de birbirinden farklılaşıyor.
Alacakları evin depreme dayanıklı olması ev sahiplerinin aradıkları özelliklerin başında geliyor.

Projede kullanılan malzemeler ve depreme dayanıklılık konusunda neler söylersiniz?

Nissa O2 Residence 240 cm yüksekliğinde radye temel üzerinde yükseliyor.1 cm si 500 kg taşıyabilen yüksek mukevemetli C50 sınıfı beton ve 1 cm si 4200 kg taşıyabilen nervüzlü donatı çeliği kullanıldı.

Statik hesaplardaki matematik modeller ve analizler uluslar arası programlarda 2007 yılında yürürlüğe giren deprem yönetmenliğine göre yapıldı.Hesaplar şiddetli depremlerde bile can güvenliğini sağlayacak katsayılarla oluşturuldu.

Proje şu an ne aşamada? Ne zaman teslim edilmesi planlanıyor?

Projemiz şuan kaba inşaat aşamasında olup 30 kat seviyesinde. Merkezi kanada’da olan ve dünyanın birçok yerindeki yüksek binaların rüzgar testlerini yapan RWDI firması binamızın rüzgar tesini yapmış olup çift cephe bu sonuçlara göre detaylandırılıyor. Önümüzdeki günlerde ihale süreçleri tamamlanıp iş programına göre en hızlı şekilde ince işlere başlanacak. Projenin teslim tarihi Haziran 2013 olarak planlanıyor.

Nissa O2 Residence, ev almak isteyenlere neler vaat ediyor?

Nissa O2, Bahçeşehir'de residans hizmeti verecek ilk proje olma özelliğine sahip.Bunun yanında gün ışığını maksimum düzeyde içeri davet eden ve çift cephe sayesinde havayı mekanik yollardan değil,doğal olarak solumayı mümkün kılan,yüksek katta her mevsim bahçe keyfi yaşatan,iç mekanda kat yüksekliği avantağıyla geniş mekan hissine vurgu yapan ferah ve aydınlık yaşam alanları vaad ediyoruz…

Vatan

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI