17 Ekim 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden Haberler3. havalimanının yüzde 80'i tamamlandı

3. havalimanının yüzde 80’i tamamlandı

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, 3. havalimanının yüzde 80'inin tamamlandığını söyledi.

İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu, 3. havalimanının yüzde 80’inin tamamlandığını söyledi.

İlk fazın A’sında iki pist, bir terminali açacaklarını anlatan Akçayoğlu, hava trafik kontrol binası, otoparkı olmak üzere diğer destek binaları da bitirmiş olacaklarını aktardı.

Akçayoğlu, hava tarafında enerji konusunda çok daha hızlanmaları gerektiğini dile getirerek, “Buna biraz daha ağırlık vermiş vaziyetteyiz. 1. pistin ışıklandırmasını bitirdik. Bazı sistemleri test etmek açısından çok önemliydi. Diğer pist ile taksi yolları ve apron hazır oldukça aydınlatma testlerini bitireceğiz. Pier 1 terminali de hemen hemen bitirdik. Terminalin bütün kısımlarını adım adım bitirerek, 29 Ekim’e operasyona hazır hale getirmek en büyük hedefimiz.” dedi.

“Yaklaşık 36 bin kişi çalışıyor”

4 bini beyaz yaka olmak üzere çalışan sayısının 36 bine ulaştığını belirten Akçayoğlu, “Bugüne kadar çalışan sayısında geldiğimiz en yüksek rakam bu. Alt yüklenicilerle birlikte projede hızı artırmaya çalışıyoruz. İnşallah baharla birlikte daha da hızlanacağız ve dediğimiz tarih olan 29 Ekim’e yetiştireceğiz.” diye konuştu.

Yusuf Akçayoğlu, ikinci pistin Mayıs sonuna doğru taksi yolları da dahil olmak üzere aydınlatma işlemini gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade ederek, “Uçak geçiş köprüsü 143 adet olacak. Bazı köprülere iki ila üç uçak yanaşacak. Normalde 114 uçağa aynı anda servis vereceğiz. Köprülerin temmuz ayı içerisinde tamamlanması planlandı ve tamamı testlerden geçmiş olacak.” şeklinde konuştu.

“Pist, sembolik iniş için hazır”

Çalışmaların hızla devam ettiğini anlatan Akçayoğlu, “1 No’lu pistte işaretlemesi ve ışıklandırması bitmiş olduğu için oraya sembolik bir iniş yapılabilir. Nihayetinde havalimanımız tamamlanmadı, IPA’ya bildirilmiş değil, şu anda böyle bir şeyin yapılması normal değil. Fakat, sembolik bir iniş için havalimanımız, pistimiz hazır. Normal planda ise flight-check’lere 29 Ekim’in üç ay öncesinde yapmış olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI