23 Aralık 2024 Pazartesi
Ana SayfaManşet"42. Cadde Gayrimenkul Yatırımı Fonu için yoğun talep var"

“42. Cadde Gayrimenkul Yatırımı Fonu için yoğun talep var”

Torkam Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Temaşehir Konya 42. Gayrimenkul Yatırım Fonu konusunda yatırımcılardan çok güzel tepkiler ve talep aldıklarını belirtti.

Emlak Konut GYO, Torkam İnşaat ve Global Menkul Değerler Gayrimenkul tarafından Temaşehir Konya projesindeki “42.Cadde” isimli ticari bölümlerin satışı için kurulan Gayrimenkul Yatırım Fonunun tanıtımı yapıldı.

“Türkiye için ilkleri barındırıyor”

Dereli ardından emlakdream.com’a yaptığı açıklamada, fonun Türkiye için önemli ilkleri barındırdığını söyledi.

Gayrimenkul geliştiricisi olarak bu işe girdiklerini anlatan Dereli, “Hem de bir fon kurucusu olduk. Sermaye koyarak, kendi yaptığımız bu gayrimenkullere yatırım yapıyoruz ve bunların daha değerli hale gelmesi için bir çalışma yapıyoruz. Çekirdek yatırımcı olarak da bu fonun yüzde 40’nı almış oluyoruz. Geriye kalan yüzde 60 yatırımcıyı temsilen de SPK da 3 kişi temsil ediliyor.” dedi.

Dereli, yatırım komisyonu vasıtasıyla bu projeyi daha iyi işletmek, kira geliri elde etmek ve prim yaptırmak için kolları sıvadıklarını dile getirerek, “Değerleme çalışması devam ediyor fonun büyüklüğü için. Belli olunca bu ay içinde bunu açıklamış oluruz. Yatırım tutar ve fon büyüklüğünü açıklamış oluruz.” diye konuştu. 

“Fonun büyüklüğü bir ay içinde belli olacak”

Fonu kuran 3 kurumun yüzde 40’ını aldığını belirten Dereli, “Yüzde 60 ihraç edeceğimiz diğer yatırımcıların da haklarını temsil ediyoruz. Emlak Konut’un da içinde olduğu ilk fon. Ana işimiz gayrimenkul geliştirmek ve satmak. Bu fonun kurulması, işletilmesi, işlem görmesi Global Yatırım Holdingin işi. Yatırımcılardan çok güzel tepkiler alınıyor. Yoğun talep var.” şeklinde konuştu.

Dereli, Emlak Konut’un dünya markası haline geldiğini vurgulayarak, “Böyle bir markanın bunu içinde yer alması bizim de onlarla yan yana gelmemiz hem bizim hem de diğer yatırımcılar için çok önemli. Bir gayrimenkulün gerçek değerine ulaşması ortalama 5 yıl sürüyor. 5 yıl prim süreci var. Gelen markalar falan değerini artıyor. Sonra gerçek değeri oluşmuş oluyor. İhracı da bayramdan önce yapmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

Tinmel Camii nerede?

Çay Parkı nerede?

Gonaitei Bahçesi nerede?

Machu Picchu nerede?

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI