Antalya-Isparta karayolunun 24. kilometresinden sola dönüp ayrıldıktan sonra 7 kilometre devam edildiğinde ulaşılan ve 18 metre yükseklikten dökülen Kurşunlu Şelalesi 1986 yılında keşfedildikten sonra tabiat parkı haline getirilip ziyarete açıldı.
Yerli ve yabancı turistlerin yılın 12 ayı boyunca ilgi gösterdikleri şelaleye 2018 yılında 300 bin yerli ve yabancı turistin gittiği belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil; şelalenin olduğu bölgede 14’ü endemik 261 bitki türü ile ördek, karabatak, saz tavuğu, sakar meke, su çulluğu, ispinoz, tavşan, tilki gibi yaban hayvanların yaşadığını söyledi.
Şelaleye giden yollar üzerinde 4 asırlık su değirmenleri olduğunu söyleyen Kamil; zamanında bölgedeki köylerin ihtiyacını karşılayan değirmenlerin restore edilerek yeniden aktif hale getirileceğini belirtti.
Kurşunlu Şelalesi’nin olduğu bölgede tabiatla iç içe bir kır lokantası, mescit, günü birlik kullanım alanı, yürüyüş parkurları gibi gelen ziyaretçilerin yararlanacağı alanlar bulunuyor. Şelale; fotoğraf tutkunlarına doyumsuz pozlar veriyor.
Kurşunlu Şelalesi nerede?