Globalcv tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘İnsan Kaynakları Zirvesi 12’ sektörünün lider isimlerini ağırladı. Wow Convention Center’da gerçekleştirilen zirvenin açılış konuşmasını Globalcv Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Kirik yaptı.
Türkiye’nin iş gücüne İnsan Kaynakları Danışmanlığı ve İK Portalı ile katkı sağlayan Globalcv’nin düzenlediği İnsan Kaynakları Zirvesi’nde İMKB Başkanı İbrahim Turhan, TAV Havalimanları Holding ve TAV İnşaat Kurucu Ortağı, İcra Kurulu Başkanı Sani ŞENER Boydak Holding CEO’su Memduh BOYDAK, Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah TAMİNCE, Bank Asya Genel Müdürü Abdullah ÇELİK’in de bulunduğu 30’a yakın konuşmacı katıldı.
Açılış konuşmasını yapan, zirvenin ev sahibi Globalcv Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Kirik, İnsan Kaynakları sektörü ile yaptığı değerlendirmede sektörün hem pozitif hem de negatif taraflarına bakmak gerektiğini savunarak hem işverenlerin hem de iş arayanların dertli olduğunu söyledi. Nitelikli eleman bulmak kadar kariyer planı yapılabilecek firmaları bulmanın da zorluğuna değinen Kirik, büyük, orta ve küçük ölçekli işverenlerin sorunlarının çözümünün insan kaynaklarına yapılan yatırım ve verilen değerle çözülebileceğini belirtti.
“Globale baktığımızda, özellikle büyük şirketlerin çalışanlarına verdiği önem ve motivasyonu, sağladığı cazip olanakları görmek mümkün. Firmalarımız uluslararası arenaya açıldığı sürece Türkiye’de de bu değerin gelişeceğine inanıyoruz” diyen Kirik sözlerini Globalcv’nin kuruluş amacının firmaları milyonlarca CV ile uğraştırmak değil, belirli bir süzgeçten geçmiş insan kaynağına ulaştırmak olduğunu söyleyerek tamamladı.
‘Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Beklentiler ve İş Adamlarının Alması Gereken Pozisyon’larla ilgili yaptığı konuşmada İMKB Başkanı İbrahim Turhan geçtiğimiz dönem içerisinde İMKB aracılığıyla halka arz sayesinde şirketlerin 52 milyar dolar sermaye ve yatırımcılara da 50,5 milyar dolar temettü geliri sağladıklarını belirtti. Daha gidilecek çok yol olduğunu söyleyen Turhan, ''2000'li yıllar Türkiye'de bankacılık sektörünün büyük bir başarı hikayesi yazdığı yıllar oldu. Bankacılık sektörü bugün öyle bir noktaya geldi ki Türkiye'de iştiraki olan yabancı bankalar açısından bakıldığında, bir kısmı için hiç olmazsa, Türkiye'deki iştiraklerinin tek başına değeri grubun toplam değerinden daha fazla. Bu, büyük bir başarı. Bankacılık aktiflerimizin, milli gelire oranı yüzde 50'lerdeydi. Bundan sonra sıra sermaye piyasalarında. Sermaye piyasaları da aynı başarıyı önümüzdeki dönemde göstermeye aday'' dedi. Bunun için halka açılmanın kritik bir faktör olduğunun altını çizen Turhan, halka açılmanın finansman sağlayacağını ve bu paranın şirketin kendi öz malı, öz kaynağı gibi olacağını söyledi.
Bunun yanı sıra şirketlere tanıtım fırsatı sağlayacağını ve İMKB listesinde yer alan kuruluşların tüm dünya yatırımcıları tarafından görünürlük kazandığını vurgulayan Turhan, İMKB'de hisseleri işlem gören şirketlere bakıldığında, en büyük 500 şirketin sadece 86'sının, en büyük bin şirketin ise sadece 127'sinin sermaye piyasalarıyla henüz tanıştığına işaret etti.
Zirve kapsamında ‘İK Departmanının Stratejik İş Ortağına Dönüştürülmesi’, ‘Yeni Kariyer Paradigması: Meslek mi Seçiyoruz, Kariyer mi?’, ‘Ennegram ve Yetenek Yönetimi’ ve ‘Stratejik İnsan Kaynakları Ama Nasıl?’ başlıklı paneller ve sunumlar da yer aldı.
Ayrıca, Fatih Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (FÜSEM) ve Globalcv işbirliği ile ‘Kurumların İnsan Kaynakları Uygulamalarının Analitik ve Akademik Değerlendirilmeleri’ sonucunda 2012 İK Ödülleri de takdim edildi.
Bu yıl, katılımcılar arasında yapılan çekilişlerle e-MBA programları, Eneagram eğitimi, Değerlerle Liderlik Sertifika Programı ve daha birçok profesyonel gelişime yönelik eğitim programları hediye edildi.