Ofis pazarında Son yılların yükselen trendi “Paylaşım Ofisleri“ düşük işletim maliyetleri, ortak alan katkıları, işbirliktelik alternatifleri ile hızla benimsenmeye başlandı. Bu modelin küçük sanayiye uyarlanmasını öneriyorum.
Paylaşım Atölyeleri;
Artan kira, elektrik, doğalgaz, su, jeneratör, nakliye vb. gibi işgücü gibi farklı maliyetler günümüzde Küçük Sanayi ve Atölyeleri kapanma eşliğine getirmekte veya Kepenk indirtmektedir.
Bu döneme yönelik 50 m2’lik alanlarda üretimini gerçekleştirebilecek, hammadde ve/veya üretim stoklarını koruyabilecek depolama alanları sunabilen “Paylaşım Atölyelerinin“ varlığının devreye girmesi önemli bir adım olabilecektir.
Ayni zamanda Paylaşım Atölyeleri; tasarım – model geliştirme alanları ile desteklenebilir.
Yapı içinde Merkezi Noktadan hizmetlerin sağlanabileceği; paylaşım atölyeleri küçük sanayi ihtiyaçlarına göre şekillendirebilecektir, ihtisas – uzmanlaşmaya yönelenebilecektir.
Paylaşım Atölyeleri için; kendi içinde 50 m2’lik bölümlere ayrılabilecek hacimsel büyük boş/atıl sanayi tesisleri değerlendirileceği gibi, şehir çeperleri ve sanayi bölgeleri içinde kalan alanlarda kalan atıl AVM’ler aday olarak gösterilebilir.
Ortak İş Gücü;
Ayni çatı altında toplanan Atölyelerin iş gücü istihdamına yönelik yetiştirilen işgücü ortak bir noktada toplanarak, zamansal dağılım İle Atölyelere saatlik kiralama yapılabilir.
Sektörde bu açılıma yön verme cesareti gösterebilen girişimciler ilk olurken,üzerinden 5-6 yıla yakın süre geçen Paylaşım Ofisleri gibi Paylaşım Atölyelerinin gelişimine imza atabileceklerdir.
Paylaşım Ofis ve Atölyeleri; Emlak Sektörü için yan bir açılım olabilecektir.