16 Ekim 2024 Çarşamba
Ana SayfaManşetBursa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerine hız verdi..

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerine hız verdi..

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Bursa’nın depreme karşı daha güvenli kent haline gelmesi için çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdi. İstanbul Caddesi ile Yiğitler, Esenevler ve 75. Yıl Mahalleleri kentsel dönüşüm projelerinde önemli bir mesafe alınırken, 2 yıl içinde 10 bin konutun hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentsel dönüşümün ülkenin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldiğini hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hız verdikleri kentsel dönüşüm faaliyetleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Kentsel dönüşüm mayınlı bir alan. Tarafların beklentileri yüksek. İdareyi zorlayan konular var, hukuki sıkıntılar var ve mali anlamda problemli konular var. 5,5 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanıyım, ‘bize ne zaman kentsel dönüşüm gelecek’ lafını kuymaktan sıkıldım. Kentsel dönüşüm öyle seyyar satıcı gibi şehri gezmiyor. Taraflar isterse kentsel dönüşüm olur. Şehirde bu manada bir beklenti var. 1960 – 2000 yılları arasında hormonlu büyümüş, almış başını gitmiş bir şehirden bahsediyoruz. Gerçekten kararlıyız. Amacımız biz yapalım, özel sektör yapsın, Burkent yapsın, TOKİ yapsın, kim olduğu önemli değil, değişim ve dönüşümü sağlayalım istiyoruz.”

Alinur Aktaş, Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili de bilgi verdi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı destekleriyle hayata geçirilen Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, tarihi bölgeyi kuşatan 38 bina yıkılmış, etrafı dükkanlarla sarılı 342 yıllık Esiri Mehmet Dede Türbesi ile geçmişi 1549’a kadar uzanan Sağrıcı Sungur Mescidi gün yüzüne çıkarılmıştı. Tamamlanan Bakırcılar Meydanı, İpekhan Meydanı, Sağrıcı Sungur Mescidi ve peyzaj düzenlemeleri halkın hizmetine açılıp, otoparkla ilgili imalatlar devam ederken, daha görünür hale gelen tarihi hanların özgün kimliğine kavuşturulması çalışmalarına da Bakırcılar Çarşısı’ndan başlandı.

(Haber: Esra Özarfat – Ekonomim)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI