22 Kasım 2024 Cuma
Ana SayfaManşetTenis Alt Yapısı Destek Bekler..

Tenis Alt Yapısı Destek Bekler..

GAPAS Danışma Kurulu Başkanı, Acarlar Şirketler Topluluğu Pazarlama ve Satış Grup Başkanı, Gayrimenkul Sektörü Stratejisti ve Emlakdream editörü, Bilge Özdemir, Tenis Sporu ve Projelerin/Sitelerin Tenise katkısını emlakdream.com’a özel değerlendirdi, önerilerde bulundu.
 
Bu hafta sonu Sizler ile farklı bir konuda iletişimde bulunacağım.
 
Unutmayalım ki yaşadığımız çevremiz ve çevrenin olanakları bizlerin, ailemizin ve çocukların geleceğidir.
 
Türkiye’de site, toplu yerleşim alanları döngüsü ile gayrimenkul barınma ihtiyacından: sosyal – sportif çevre ile bütünleşmeye başladı.
 
Yüzme Havuzları, fitness ve kondisyon alanları, tenis kortları, mini futbol, basketbol ve voleybol alanları site yaşam tercihinde belirleyici rol üstlenmeye başladı.
 
Türkiye’de tenis;
İlk kez 1900 yılında Türkiye’de bulunan İngiliz elçilik çalışanları aracılığıyla gelmiş, İlk tenis kortu 12 Ağustos 1910 tarihinde Moda’da açılmıştır.
 
Kökleri Orta Çağ Fransa’sında elle oynanan bir oyuna dayanan, ancak bugünküne oldukça yakın şekilde 1800’lü yıllar İngiltere’ sinde oynanmaya başlayan oyundur.
 
Fenerbahçe’de Tenis Kulübünün kurulmasıyla Fuat Hüsnü Kayacan’ın ilk Türk tenis hareketini başlattığı ve Tenis Federasyonu kurulduğu belirtilmektedir.
 
Cumhuriyetin ilanıyla beraber 1923 yılında kurulan Türkiye İdman Cemiyetleri ise tenis sporunun profesyonel olarak oynanmaya başlanmasını mümkün hale getirmiştir.
 
TTF 2004 yılında özerk yapısına ulaşmıştır.
 
Tenis Tesisleri
Almanya’da ise 10.000 tane tenis kulübü yer alırken, Türkiye’de yaklaşık 240 adet tenis kulübü olduğu belirtilmektedir.
 
Türkiye’deki toplam kort sayısının “oteller, kulüpler, belediyeler“ ile birlikte 2,000 civarındadır.
 
Bizim jenerasyon Tenisi “Hülya Avşar“ ile tanıdı, sevdi, Ancak Günümüze kadar sürdürülebilir başarılara imza atamadı.
 
60 binin üzerinde lisanslı tenisçiye sahip ülkemizde, günümüzde 20 yaş ve altındaki 20 bine yakın ülkemizde tenisçi olduğu 4’te 3’ünün Anadolu’dan çıktığı belirtilmektedir.
 
Bu vesile ile;
 
Türkiye’de tenisin öncüsü ancak kulüp çatısında bugün “Tenis olmayan“ Fenerbahçe’yi, Sayın Ali Koç’u rekabetin etkisi ile spor kulüplerimizi Tenis Branşına – Tenis Şubesine yer vermeye, desteklemeye, geleceğin tenisçilerini yetiştirmeyi hedeflemeye, Gayrimenkul projelerinde; sosyal ve sportif alanlar içinde inşa edilen “site tenis kortlarının“ envanterinin çıkarılarak, eksik – noksan – standartı yeterli olmayan kortların standartlara kavuşturulmasını,
 
Gayrimenkul proje ruhsatlarında sportif alanların standartlarının tespit ve işletim sorumluluğunun bağlı belediye birimlerine verilmesine,
 
Eğitim kurumlarında, çok amaçlı 1 spor sahasında “ tenis “ zorunluluğu getirilmesine, 1’den fazla tenis kortu olan eğitim kurumlarının bu kortları halkın kullanımına açmasını,
 
Özel Yüksek okul ve üniversitelerin tenis sporcu bursu ile tenis sporunu desteklemesini,
 
İlk öğretim sonrası; tenis antrenmanlarına yönelik eğitim kurumlarının tenise gönül veren öğrencileri zamansal desteklemesini,
 
Yurt içi ve yurt dışı düzenlenen turnuvalara katılım gösteren tenis sporcularının özel bilet tanımı ile “Hava – Kara – Deniz“ ulaşımlarında turnuva özel indirimli bilet tanımlama getirilmesini,
 
Her yıl 1000’den fazla profesyonel oyuncunun Türkiye’de turnuva oynamaya gelmeye başladığı bu dönemde, iç turizme katkı sağlayan turnuva şehirlerinin sayısının ve bu şehirlerde turnuva oyuncularına otellerin sunacağı özel fiyat uygulamasının genişletilmesini,
 
Tenis sponsorlarının sayısının artırılmasının teşvik edilmesini, tenis spor kamuoyu oluşturması,basın – iletişim desteğinin artmasını,
 
Yerel yönetimlerin festival havasında turnuvalara destek olmasını,
 
Tenis sporu; Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Devlet kurumlarının desteği ile ulusal zincirleri kırabilme kapasitesine sahiptir.
 
Zengin sporu algısı kırmaya çalışan federasyon, tenisi tüm Türkiye’ye yaymak için valilikler, kaymakamlıklar ve belediyelerle yaptığı çalışmalarla genç sporculara ulaşmaktadır.
 
Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Adapazarı’nda düzenlenen hafta sonu turnuvasında oğlum Eren Özdemir’in rakibi olan Demirci Kaymakamı Sayın Adem KAYA’nın Demirci’de ve bölgesinde tenise verdiği katkılar, tenis camiasında anlatılır.
 
Bugün tanışma fırsatımız oldu. Öncelikte Sayın Kaymakamımızı tebrik ediyor, örnek alınmasını, açtığı yolda takipçilerin artmasını diliyorum.
 
TTF Türkiye Tenis Gönüllüleri Projesine Destek Verelim;
 
Proje tenisin ülkenin her yerinde oynanabilir bir spor haline gelmesi ve tenis kültürünün gelişmesi için hayata geçirilen bir proje.
 
Tenis oynamak isteyen herkese tenis oynayabilme fırsatı sunmak ve tenisin erişilebilir bir spor haline gelmesi misyonuyla yola çıkan Türkiye Tenis Gönüllüleri, kullanılmayan ekipmanların ve federasyonumuzun ekipmanlarının, kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılmasına dair çalışmalar gerçekleştiriyor.
 
Sizleri TTF aracılığı ile Federasyon web sitesinden erişime davet ediyorum.
 
Çim Kort Ülkesi olalım;
 
Dünya tenis başarılarını kısa sürede yakalama şansımız az, ancak Dünyada yaygın olmayan Çim kort segmentinde Dünya’nın sayılı ülkelerinden biri olma; çim kort tenisçileri yetiştirme, Wimbledon’dan sonra çim kortta oynanan tek grand slam turnuvasını alma ve kazanma şansını değerlendirmeye çağırıyorum.
 
HAYDİ ! TENİS SEFERBERLİĞİNE… TENİS ÜLKELERİNDEN BİRİ OLMAYA…

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI