22 Kasım 2024 Cuma
Ana SayfaManşetSınırda karbon düzenlemesi bir fırsat olarak değerlendirilmeli

Sınırda karbon düzenlemesi bir fırsat olarak değerlendirilmeli

Türkiye İMSAD, İnşaat Malzemeleri Sanayisinin Yeşil Mutabakat’a Uyumu Rehberi’ni yayımladı Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: “Sınırda karbon düzenlemesi bir fırsat olarak değerlendirilmeli”

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, sürdürülebilir ve düşük karbonlu üretime geçişin yol haritası niteliğindekiİnşaat Malzemeleri Sanayisinin Yeşil Mutabakata Uyumu: Yeşil Dönüşüm için Ar-Ge ve İnovasyon Rehberi”ni tamamladı. Rehberde, inşaat malzemesi sanayisinde sürdürülebilirlik odaklı Ar-Ge ve inovasyon alanında sera gazı emisyon azaltımının, enerji verimliliğinde artışın ve döngüsel malzeme kullanımının yeşil dönüşüm için hayati önem taşıdığına vurgu yapılıyor.

Günümüzde küresel ısınma ve buna bağlı oluşan iklim değişikliği dünya için varoluşsal bir tehdit haline geldi. Fosil yakıt kullanımının sanayi devrimin başlamasından bu yana sürekli olarak artması ve ormanların tahribi, küresel ısınmaya neden olan sera gazı emisyonlarında önemli artışlara neden oldu. Karbon ayak izini azaltmak için sürdürülebilir üretim ve yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş hedefiyle çalışmalar yürüten Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) da bu kapsamda hazırladığı “İnşaat Malzemeleri Sanayisinin Yeşil Mutabakata Uyumu: Yeşil Dönüşüm için Ar-Ge ve İnovasyon Rehberi”ni tamamladı.. Avrupa Yeşil Mutabakatı’na ve Sınırda Karbon Düzenlemesi’ne uyum sürecinde inşaat malzemesi sanayicilerine yol gösterici nitelikte olan ve firmaların iyi uygulama örneklerini de içeren bu çalışmayı destekleyenler arasında Akçansa, Dalmaçyalı, Fibrobeton, GF Hakan Plastik, İzocam, Kalekim, Rigips, Tepe Betopan, Vaillant, Vitra ve Weber yer alıyor.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI