17 Eylül 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerYunanistan Golden Vizesi hakkında merak edilenler..

Yunanistan Golden Vizesi hakkında merak edilenler..

Temmuz 2013’te başlatılan Yunanistan Golden Vize programı kapsamında, gayrimenkul yatırımı yapılarak Yunanistan’dan oturum izni alınabiliyor. Yatırım tutarının diğer golden vizelerde yapılan yatırım tutarlarından daha düşük olması, daha düşük yatırımlar ile Avrupa’dan oturum almayı tercih eden yatırımcılar için Yunanistan Golden Vizesini bir adım öne çıkartıyor.

Diğer golden vizelerde de olduğu gibi oturum izni aldıktan sonra Yunanistan’da yaşama zorunluğu yoktur ayrıca eşleriniz ve 21 yaşına kadar olan çocuklarınız da aynı haktan yararlanabiliyorlar.

Golden vizesi başvurusu sonrasında ilk olarak 5 yıllık verilen oturum izni kartınızı gayrimenkul yatırımınızı koruduğunuz sürece her beş yılda bir kolayca yenileyebiliyorsunuz. Yunanistan’da yaşamayı tercih eden yatırımcıların, 7 yıl sonra vatandaşlık başvurusu yapıp Yunanistan pasaportu alma hakları da oluyor.

Yatırım Tutarı

Yunanistan’da satın alınacak olan gayrimenkulun min. 250.000 EUR olması gerekiyor. Bu tutar 31.Temmuz.2023 itibariyle Atina, Selanik, Mykonos ve Santorini‘de satın alınacak gayrimenkuller için 250,000 EUR’dan 500,000 EUR‘a yükseltilmiştir.

Yaşama Zorunluluğu Yoktur

Yunanistan Golden Vizesi ile elde edeceğiniz oturum izni sizin Yunanistan’da yaşamanızı zorunlu kılmıyor. Tercihinize bağlı olarak Yunanistan’da yaşayabilir ve Yunanistan’ın kamu, sağlık ve eğitim imkanlarından lokal bir vatandaşı gibi faydalanabilirsiniz.

Schengen’de Serbest Dolaşım

Yunanistan Golden Vizesi ile elde edeceğiniz Yunanistan oturum izni ile herhangi bir ek vizeye ihtiyaç duymadan Schengen bölgesinde serbest şekilde seyahat edebiliyorsunuz.

Düşük Yatırım Tutarı

Yunanistan Golden Vizesi yatırım tutarı Avrupa’daki diğer golden vizeleri için yapılan yatırım tutarlarından daha düşüktür.

Pasif Gelir İmkanı

Yunanistan Golden Vizesi kapsamında satın alacağınız gayrimenkulu aylık yada senelik kiraya verip, gelir elde etmenize yasal olarak izin verilmektedir.

İşlem Süresi

Sizin için ideal bir gayrimenkulun bulunması (ortalama 2 ay), başvurunuzun yapılması (ortalama 2 ay), oturum izni kartlarınızın teslim alınması (ortalama 2 ay) olmak üzere, toplamda 6 ay içerisinde Yunanistan’da mülk sahibi olup, kendiniz ve aileniz için oturum izni sahibi olabilirsiniz.

Kimler Başvurabilir?

18 yaşını doldurmuş, temiz kriminal raporuna sahip tüm Türk vatandaşları Yunanistan’da gayrimenkul yatırımı yaparak, Yunanistan Golden Vizesi kapsamında Yunanistan’dan oturum izni alabilir.

İstatistikler

Yunanistan Golden Vizesi kapsamında 2023 itibarıyla, ana başvuru sahiplerine ve aile yakınlarına toplamda 31,000’den fazla oturum izni verildi.

Ülkelere göre ilk 5 sıra ise şu şekilde:

Çin: 7.186 başvuru

Türkiye: 912 başvuru

Rusya: 756 başvuru

Lübnan: 592 başvuru

Iran: 195 başvuru

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI