1 Ekim 2024 Salı
Ana SayfaManşetGri listeden çıkmamızla beraber yabancı yatırımcı Türkiye’ye giriş yapacak!

Gri listeden çıkmamızla beraber yabancı yatırımcı Türkiye’ye giriş yapacak!

FATF (The Financial Action Task Force – Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü) tarafından Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasını değerlendiren AS Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert, “Gri listeden çıkmamızla beraber 1 – 2 ay içinde hızlıca yabancı yatırımcı Türkiye’ye giriş yapacak” dedi.

Haluk Sert’in konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Türkiye’nin gri listeden çıktığını FATF tarafından resmi olarak açıklanmasını öngörüyorduk. Gri listeden çıkmamızla beraber 1 – 2 ay içinde hızlıca yabancı yatırımcı Türkiye’ye giriş yapacak. Bu kararın Türkiye’nin yatırım yapılabilirliğini artırabilecek bir gelişme olarak değerlendiriyorum.

Bu giriş, borsaya ve gayrimenkul sektörüne olacak. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın döviz rezervinde de artış yaşanacak.

Gayrimenkul sektöründe yaklaşık iki yıldır bekleyen ya da ötelenen alım artık hızlıca bir yükselişe geçecek, şu anda çok ciddi fırsat var. Yabancının girmesi ile beraber para, gayrimenkule kanalize olacak ki şu anda üretim de olmadığı için mevcut projeler hızlıca değer kazanacak. Türkiye için çok iyi bir gelişme, ülkemiz için hayırlı olsun.”

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI