16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaManşetDEPREM KORKUSU VE DÖNÜŞÜM PAZARA HAREKET GETİRMEYE BAŞLADI..

DEPREM KORKUSU VE DÖNÜŞÜM PAZARA HAREKET GETİRMEYE BAŞLADI..

O BİLGE Yazarı, Gayrimenkul Sektörü Stratejisti ve Emlakdream editörü, Bilge Özdemir, hareketlenen gayrimenkul pazarına dikkat çekerek emlakdream.com’ a özel değerlendirme ve önerilerde bulundu.

Varlığını hissettiren ve İstanbul Ülke gündeminde tekrar yer bulmaya başlayan BÜYÜK MARMARA DEPREMİ korkusu özellikle 99 öncesi yapılardan kaçışı tetiklemeye başladı.

Acar Verde – Acarkent’de güncel iletişim ve ziyaret analizlerimiz, potansiyel müşteri görüşmelerimiz İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasında ciddi hareketlenmeye işaret ediyor.

Sarıyer, Levent, Etiler, Beşiktaş, Gayrettepe, Şişli, Erenköy, Kadıköy gibi gelir düzeyi yüksek yerlerden Beykoz Aksından sanayi – ticari alanlara erişimin hızlı kolay olduğu için gayrimenkul talep kayması yaşandığı izleniyor.

Yıllardan beri İstanbul’un Kuzeyine yönelimde; salgın ve deprem tehditlerinde kaçış noktası “Beykoz‘ olmuştur. “ Beykoz’da ise ilk ve değişmeyen adres; Acarkent.

Beykoz zemin yapısı, nüfus yoğunluğu, hava şartları ve doğası ile İstanbulluların ve İstanbul’da yerleşim yaşam tercihinde bulunanların ilk adresi olmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi teşvikleri ile kıpırdanmaya başlayan kentsel yerinde dönüşüm hamleleri Etiler, Beşiktaş, Gayrettepe, Şişli, Erenköy, Kadıköy’de karşılık bulmaya başlamıştır.

Bugünü ve geleceği iyi okuyan proje geliştiriciler ve müteahhitler şimdiden pazarda yerlerini almaya başlamıştır.

Tespitlerimize göre, bu bölgelerde konumlu, dönüşüme giren/girme sırasında olan sayıları 100’e yaklaşan site bulunmaktadır.

Öncelikle gayrimenkul kiralama, sonra veya şimdi satın alma amaçlı açığa çıkan talebin büyüklüğü 10 Binli seviyelerde olacaktır.

Bu seviyenin kısa sürede kademi artışlar ile 100 Binli seviyelere erişmesi beklenmektedir.

İstanbul’da Dönüşüm yarışına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının belediyeler ile katılımı önemli, destekleyici, hız kazandırıcı olacaktır.

Ancak; Deprem Korku ve Dönüşüm İstanbul’da Kira ve Gayrimenkul fiyatlarının yönünü yukarı iterken, tekrar gayrimenkul talebinde patlama yaşatacaktır.

Bitmiş, teslime hazır projelere dikkat!

İstanbul’da üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanması ve Eylül ayı ile birlikte hareketlenmeye başlayacak kiralık ve/veya satılık piyasasına hazırlıklı olun!..

İstanbul’da Etiler, Beşiktaş, Gayrettepe, Şişli, Erenköy, Kadıköy gibi yerleşim alanlarında Brüt m2 satış fiyatlarının kentsel dönüşüme giren alanlarda 3.000 ile 7.500 Dolar, yeni başlayacak projelerde 10 .000 ile 20.000 Dolar bandında olduğu gözlemlenmektedir.

İstanbul’da teslime hazır projelerde Brüt m2’si 7,500 Dolar ve altında olan her proje satın alım fırsatıdır. Bu fırsatı değerlendiren bugün gayrimenkul alım fırsatını değerlendirir.

Yıllar önce dediğim ve zamanın her zaman haklı çıkardığı gibi bu yazımı saklayın, şimdi alma zamanı geldi!.. yarın paranız ile İstanbul’da alacak yer bulamayacaksınız.

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir, pazarlama ve işletme konularında yurtdışı ve yurtiçinde eğitim almış ve önde gelen firma ve gayrimenkul projelerinde uzun süre üst düzey profesyonel yöneticilik yapmış, sektörü bilen, proje geliştirip yönlendiren, proje pazarlama ve satış misyonundan gelen vizyon sahibi girişimcidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI