17 Eylül 2024 Salı
Ana SayfaManşetSİTELERİN SPORTİF ALANLARI ÇOCUKLARINIZIN GELECEĞİNE YÖN VERİR..

SİTELERİN SPORTİF ALANLARI ÇOCUKLARINIZIN GELECEĞİNE YÖN VERİR..

Bu hafta sonu Sizler ile farklı bir konuda iletişimde bulunacağım. Yıllardan beri yaşadığımız sitenin ve bu sitelerin olanaklarının ailemizin ve çocukların geleceği olduğunu belirtirim.

90’ lı yılların Türkiye’sinde site, toplu yerleşim alanları döngüsü ile gayrimenkul barınma ihtiyacından: sosyal – sportif çevre ile bütünleşmeye başlamıştı. Site içi; Yüzme Havuzları, fitness ve kondisyon alanları, tenis kortları, mini futbol, basketbol ve voleybol alanları site yaşam tercihinde belirleyici rol üstlenmeye başlamıştı.

Son dönemde geliştirilen site projelerinde “sportif alan  planlamasında“   inşaat maliyetleri, maliyetlerin gayrimenkul fiyatlarına yansıması ve bu alanların işletme giderlerinin aidatlar içindeki payından dolayı  askıya alındığını gözlemliyor, üzülüyorum. Çünkü fertlerin, ailelerin önceliği “ barınma ihtiyacı “ olmaya başladı.

60’ lardan 80’lere sokaklarda, mahalle boş arazilerinde yetişen, gelişen spor alt yapısı 90’ lar ile sitelere yönelmişti. Spor sevgisinin ilk filizleri bu alanlarda atılıyordu. Arsa – İnşaat maliyetlerinden dolayı bu alanlar artık planlanamıyor.

Belediyelerin Gelecek Nesil Sorumluluğu Olmalıdır:

Gelecek nesiller adına Gayrimenkul proje ruhsatlarında site büyüklüğü ve ürün tiplemesine göre “sportif alan zorunluluğu“ getirilmelidir. Ailemde  Site’nin spor alanlarında başlayıp, Amerika’ ya uzanan sportif gelecek, bu alanların önemini göstermek adına  yaşanmakta olan bir örnektir.“ 13 yıl önce Çocuklarımızın Spor yapamaması, bulunduğumuz site ve mahalle de spor olanaklarının olmamasından dolayı Levent’ den Bahçeşehir’e taşınma kararı vermiştik. Bu kararımız bize spor sevdalısı bir genç kazandırdı.

Site sportif alanlarında filizlenen spor tutkusu; farklı dallarda sporcu çocuklar – gençler yetişmesine vesile oluyor.  Günümüzde ne yazık ki dört duvar arasında modern hapishanelerde TV’ ler… Digital Oyunlar… Sosyal medya bağımlısı nesiller yetişiyor.

Oğlum, Eren ÖZDEMİR’ in spor sevdası Ardıçlı Göl Evleri futbol sahasından başladı ve 3 yıl önce tenis kortları ve yaz okuluna taşındı. Sitelerde, çocukların – gençlerin bir araya gelerek  Gündüz – Gece spor yapabilme olanları tutku seviyesi için önemli bir olanak olarak karşımıza çıkıyor.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI