17 Eylül 2024 Salı
Ana SayfaManşetOLASI İSTANBUL DEPREM TEHDİDİNİ KÜRESEL ÖLÇEĞE TAŞIMALIYIZ !..

OLASI İSTANBUL DEPREM TEHDİDİNİ KÜRESEL ÖLÇEĞE TAŞIMALIYIZ !..

O BİLGE Yazarı, Gayrimenkul Sektörü Stratejisti ve Emlakdream editörü, Bilge Özdemir, Deprem Yıl dönümleri ile hareketlenen “toplantı ve söylemlere“ dikkat çekerek, Olası Büyük İstanbul Depreminin etkilerinin Türkiye ile birlikte Dünyayı tehdit ettiğine emlakdream.com’ aracılığı ile tekrar dikkat çekti.

Bu İşi Ulusal Boyutta Çözemiyoruz !

Parti, iktidar ve belediyeleri aştığı görülen İstanbul’ da dönüşümünü yerleşim/konut alanlarında ve sanayi/ticarette yıllardan beri başaramıyoruz.

İstanbul’ da yaşayan ve ticari faaliyette bulunan aileler – bireylerde kaderlerine razı yaşamaya ve çalışmaya devam ediyoruz. Belediye ve ilgili bakanlığın  kentsel dönüşümdeki katkı payı / destek artışları rekabet ölçüsünde devam ediyor. 

Eğer Dünya Tek Bir Ülke Olsaydı, Başkenti İstanbul Olurdu. (Napolyon Bonapart)

İstanbul’un geçmişine ve geleceğine karşı ayakta kalma sorumluluğu var. Bu sorumluluk içinde İstanbul’ un geleceği Sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın Dünyanın ortak sorumluluğu olmalıdır. Hatta İstanbul gibi  Deprem Tehditi altındaki “Dünya Kültür Miras Şehirleri“  fonlanmalıdır.

Ben, olası Büyük Marmara – İstanbul Depreminin vereceği ekonomik yıkıma  değinmek istemiyorum. Değinmek istediğim konu Avrupa ve Asya’yı bir birine bağlayan İstanbul’un Dünyada 203 farklı ülke insanına ev sahipliği yapması, 65 farklı ülkenin İnsanına sağlık döngüsünde çare olurken, dünyanın 182 farklı ülkesinin insanlarına eğitim desteği vermesi, yabancı sermayeli şirketlerin yüzde 62’sinin adres olurken, yabancılara konut satışlarının yüzde 40’ına yanıt vermesi.

Dünya ile ekonominin dışında farklı konular ile entegre olmuş bir yapı ve bu yapının çökmesi, çöken bu yapının enkazında kalacak yapancı sermayeli ekonomik yatırımlar ve insanlar.

AVRUPA’YI VE DÜNYA’YI FELAKET OLMADAN DESTEĞE DAVET EDİYORUM;

Dünya BankasıAvrupa Yatırım Bankası (EIB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) gibi uluslar üzeri kuruluşlar, İstanbul’un kardeş şehirleri, İstanbul’un depreme yönelik dönüşümünde insanları ve ekonomileri için destek vermelidir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu, Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Sayın Mustafa Bozbey’i, Marmara Belediye Başkanlarını, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’u birlikte ve ayrı ayrı uluslararası işbirliği çağrısında bulunmaya davet ediyorum.

Dönüşüm maddi boyutunun Belediye ve Hükümet bütçeleri ile sağlanmasının kısa  dönemde mümkün olmadığı aşikardır.

İstanbul kentinin  yenilenme ve dönüşüm  projelerine ciddi katkıları olacak olan  finansal desteklere  erişim, ilgili kurum ve kişilerin hedefi olmalıdır. Bu hedef içinde bugüne kadar sağlanan ve kullanılanlar var ise açıklanmalı, yeni finansal hedeflere göre ek bütçeler talep edilmelidir.

Avrupa ve Dünya İstanbul yıkılmadan, önce ayakta tutmaya çalışmalı, yıkıldıktan sonra ortaya çıkan insani çabalara ihtiyaç kalmamalıdır. Sağlanan fonların belediyeler ve kamu tarafından harcama şekilleri – süreleri kaynak sağlayıcılar tarafından denetlenmeldir.

Sizleri, basın kuruluşları aracılığı ile Dünyanın merkezindeki dönüşüm hareketi için finansal katkıya, Global Seferberliğe davet ediyorum. Haydi ülkeler Dünyada 1 İstanbul var !

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir, pazarlama ve işletme konularında yurtdışı ve yurtiçinde eğitim almış ve önde gelen firma ve gayrimenkul projelerinde uzun süre üst düzey profesyonel yöneticilik yapmış, sektörü bilen, proje geliştirip yönlendiren, proje pazarlama ve satış misyonundan gelen vizyon sahibi girişimcidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI