17 Eylül 2024 Salı
Ana SayfaManşet2. çeyrekte yurt dışında yapılan doğrudan yatırımlarda asla payı gayrimenkulde..

2. çeyrekte yurt dışında yapılan doğrudan yatırımlarda asla payı gayrimenkulde..

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yayımlanan 2024 yılı ikinci çeyrek Doğrudan Yatırımlar Bülteni’ne göre, yurt dışında yapılan doğrudan yatırımlarda ilk sırayı gayrimenkul sektörü aldı.

Rapora göre; net doğrudan yabancı yatırım girişleri 1.7 milyar dolarlık seviyesi ile geçen yılki düzeyinin yüzde 57.3 üzerinde gerçekleşti. Yurt dışındaki doğrudan yatırımların yüzde 45.2’si gayrimenkul sektöründe yapıldı.

2024 yılının ikinci çeyreğinde yurt dışındaki doğrudan yatırımlarda gayrimenkul sektörünü yüzde 17.7’lik pay ile madencilik sektörü izledi.

İnşaat sektörünün payı yüzde 2.5’ten yüzde 5.9’a yükseldi.

Nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayan bu dönemde yurt dışına yapılan doğrudan yatırımların yüzde 19.8’i ABD’de, yüzde 15.8’i ise İngiltere’de yapıldı. Bu iki ülkeyi Almanya, BAE ve Yunanistan izledi.

Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında özellikle Rusya, Arnavutluk ve İsveç’teki yatırım artışları dikkat çekti; bu ülkelerdeki 1-2 milyon dolarlık yatırım düzeyleri 36-60 milyon dolar aralığına yükseldi.

Yıllık verilerde de gelişmeler benzer nitelikte oldu

Gayrimenkul sektörünün payı yüzde 30.3’ten yüzde 40.1’e çıkarken madencilik ve finans-sigorta faaliyetlerinin yatırım paylarında gerileme gözlendi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI