25 Eylül 2024 Çarşamba
Ana SayfaManşetHazine, gayrimenkul alım satımları ve kira gelirlerinin beyanı için önemli çalışmalar yapıyor!

Hazine, gayrimenkul alım satımları ve kira gelirlerinin beyanı için önemli çalışmalar yapıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı gayrimenkul alım satımları, kiralar ve kamu alacaklarının tahsili için iki önemli çalışma yapıyor.

Çalışmanın birinci ayağını gayrimenkullerin alım-satımında gerçek değer üzerinden vergilendirilmesi oluşturuyor.

EKSİK HARCA CEZA

Sabah’tan Zübeyda Yalçın’ın haberine göre tapuda gerçek değer üzerinden işlem yapılması dahil olmak üzere gayrimenkullerin vergilendirilmesine yönelik olarak dünya örneklerini de inceleyen bakanlık alternatif bir paket hazırlıyor.

Gayrimenkullerin alış ve satışında gerçek bedelin tespiti hem tapu harcı hem de gelir vergisi açısından önem taşıyor. Halen gayrimenkul alım-satım işlemleri, alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı binde 20 oranında tapu harcına tabi bulunuyor.

Alıcı ve satıcının gayrimenkulün emlak vergisi değerinin altında olmamak üzere gerçek alım-satım bedelini beyan etmesi gerekiyor. Eksik alınan harç taraflardan cezalı olarak isteniyor.

DENETİMLER TAM GAZ

Bakanlık gayrimenkul gelirleri ile ilgili sürekli analiz çalışmaları, saha denetimleri yapıyor. Tespit edilen uyumsuzluklar ile ilgili gerekli cezalar veriliyor.

Bakanlık, gerçek alım-satım bedelinin beyan edilmesini sağlamak için vatandaşları çeşitli yollardan bilgilendiriyor. Kira gelirlerinin doğru beyan edilmesini sağlamaya yönelik bir dizi önlemi de önümüzdeki günlerde devreye sokmaya hazırlanan Bakanlık, bu konuda ilk adımı kiracıların ödemelerini banka yoluyla yapmasını sağlayarak yapacak.

Düzenlemenin yeni torba yasada yer alması bekleniyor.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI