12 Ekim 2024 Cumartesi
Ana SayfaManşet2025'te gayrimenkul piyasasında yukarı yönlü bir ivme bekleniyor..

2025’te gayrimenkul piyasasında yukarı yönlü bir ivme bekleniyor..

Kredi faizleri ve emlak sektörüyle ilgili değerlendimelerde bulunan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, emlak sektörünün en önemli etkeninin konut kredi faiz oranları olduğunu belirterek faizler yükseldiğinde satışların azaldığını, düştüğünde de tempo kazandığını söyledi.

Rakamlara bakıldığında üretimin yavaşladığını belirterek Türkiye’nin her yıl 800 bin konuta ihtiyacının bulunmasına rağmen üretimin 450 bin adetlerde olduğunu kaydeden İnanç Kabadayı, şöyle devam etti:

“Kredi satışlar da yüzde 10’nun altına düştü. Şu anda birinci el konuta talep yavaşlamış durumda çünkü erişilebilirlik tarafında problem konut kredisinin maliyetleri çok yüksek hem üretici hem de bireysel yatırımcı açısından. Faizlerdeki beklenen indirimle beraber 2025 yılında ivmenin tekrar yukarı yönlü değişeceğini öngörüyorum.

Faizler dünyada bir düşüş trendine girdi. Bu trendle beraber önümüzdeki dönemlerde hem emtia fiyatlarında hem de gayrimenkul fiyatlarında yukarı yönlü bir ivme bekliyoruz. Ben önümüzdeki aylar için hem emtia hem de gayrimenkul için çok olumlu düşünüyorum. Ciddi bir şekilde yukarı yönlü gidecek Borsada da gayrimenkul firmalarının iyi bir performans sağlamasını bekliyorum. Dünyanın her yerinde gayrimenkul birinci yatırım ve tasarruf alanıdır. Bugün tabi faizlerin yüksek oluşu bizi çok zorluyor üretici olarak ama orta ve uzun vadeye baktığımızda konuta talep hiçbir zaman bitmez.”

(Haber kaynağı: Bloomberg HT)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI