13 Ekim 2024 Pazar
Ana SayfaSektörden HaberlerAfyonkarahisar'daki deprem sonrası kritik uyarı!

Afyonkarahisar’daki deprem sonrası kritik uyarı!

Afyonkarahisar merkezde saat 03.14 sularında yaşanan 4,4 şiddetindeki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Afyon-Sinanpaşa sarsım bloğunda 03,14’teki M4,4 büyüklüğünde olan deprem önemlidir” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar’ın merkezinde saat 03.14’te 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sarsıntı 10,26 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Yaşanan sarsıntı sonrası Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

Söz konusu depremin önemli olduğunu ve farklı depremlere gebe niteliği taşıdığını belirten Ercan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“AFYON-Sinanpaşa sarsım bloğunda 03,14 deki M4,4 büyüklüğünde olan deprem önemlidir. Simav Göçüntülü Kırığı ile Afyon-Akşehir göçüntülerinin birleştiği yer M7,2’lik bir depreme gebedir. Kaplıcalar,kızık alanlar(jeotermal) kırıkların diriliğini gösterir. Sağlam yerde sağlam yapı.”

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI