19 Ekim 2024 Cumartesi
Ana SayfaManşetÇatalca Yenileniyor.. İBB, KİPTAŞ ve Çatalca Belediyesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı..

Çatalca Yenileniyor.. İBB, KİPTAŞ ve Çatalca Belediyesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem riskiyle mücadele etmek amacıyla İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ve KİPTAŞ iş birliğiyle yürüttüğü projeleri hızlandırıyor. Bu süreçte, dönüşüm projelerinin etkili bir şekilde hayata geçirilmesi için ilçe belediyeleriyle ortaklık kurmaya devam ediyor.

Bu kapsamda; Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ile İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün arasında “hızlı tarama ile binaların incelenmesine yönelik ortak hizmet protokolü” imzalandı. Ayrıca, Başkan Erhan Güzel ile İBB Şehircilik Grubu ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt arasında İstanbul Yenileniyor sistemi kapsamında protokolüne de imza atıldı.

İLÇE BELEDİYELERİYLE İŞ BİRLİKLERİ HIZLA DEVAM EDİYOR 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki KİPTAŞ, İstanbul Yenileniyor sistemi çerçevesinde ilçe belediyelerinin aktif bir rol üstlenmesi, vatandaşlarla doğrudan iletişim kurması ve tüm süreçlerde vatandaşların paydaşı olabilmesi adına iş birliği protokolleri imzalamaya devam ediyor.

Hızlı tarama yöntemiyle bina değerlendirmesi, İstanbul Yenileniyor ile kentsel dönüşüm projelerinin planlı ve süratli bir biçimde gerçekleştirilmesine yönelik iş birliği protokolleri Şişli, Üsküdar, Kartal ve Küçükçekmece belediyeleriyle imzalanmıştı. Şimdi ise Çatalca Belediyesi ile imzalanan protokol sayesinde riskli yapılarını KİPTAŞ ile dönüştürmek isteyen vatandaşların süreçleri hızlandırılacak.

Protokol kapsamında; Temmuz 2021’de hayata geçirilen ve İstanbul’un depreme hazırlığı açısından başarılı sonuçlar elde edilen İstanbul Yenileniyor sistemi ile deprem bilincinin ve farkındalığın artırılması, paydaşlar arasında koordinasyonun sağlanması, ilçe belediyelerinin kentsel dönüşüm alanında kendi altyapılarını oluşturmalarına destek verilmesi ve İstanbul’un her bir ilçesinde tekil yapılardan sitelere kadar tüm riskli yapıların dönüşümünün gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bu sayede daha fazla vatandaşın beklenen büyük İstanbul depremi öncesinde depreme dayanıklı konutlara ulaşması amaçlanıyor. Proje alanlarında borçlanma bedeli oluşmuşsa, dar gelirli vatandaşlar ve emeklilerin İBB Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi’nden yararlanmaları için ilgili süreç de İBB’nin ilgili birimleri tarafından yürütülecek.

HIZLI TARAMA TESTİ İBB VE ÇATALCA BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİYLE GELİŞTİRİLECEK

Aynı zamanda İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ile Çatalca Belediyesi arasında imzalanan hızlı tarama ve binaların incelenmesine yönelik ortak hizmet protokolü sayesinde, İstanbul’un riskli yapı stokunun tespit edilmesi ve dönüşüm süreçlerinin başlaması, ilçe belediyeleriyle tam bir koordinasyon içerisinde yürütülecek.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
364 YAZI