23 Kasım 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerKüçükçekmece’de eski-yeni farkı 2 katına çıktı

Küçükçekmece’de eski-yeni farkı 2 katına çıktı

İstanbul’da özellikle 1960 sonrasında banliyö hatları çevresinde plansız gelişen yerleşim alanları, Marmaray projesiyle dönüşüm sürecine girdi. Marmaray güzergahı üzerinde özellikle Kartal ve Küçükçekmece’nin merkezi iş alanı (MİA) olarak geliştirilmesi planlanıyor. Yakın gelecekte tamamlanması planlanan ulaşım projeleri ile bölgenin değer kazanacağı ve buna bağlı olarak markalı konut projelerinin artacağı öngörüler arasında.

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı’ndan Değerleme Uzmanı Can Bingöl yaptığı değerlendirmede, Beşyol, Tepeüstü, Yeşilova, Cennet Mahallesi başta olmak üzere ilçenin önde gelen semtlerinde, yeni konut stokunda metrekare bazında birim fiyatlarının eski konut stokuna kıyasla 2 katına çıktığı sonucuna vardı. Bingöl, “Gelişmeler göz önüne alındığında bölgedeki mevcut AVM’lerin bölgeye yeterli olamayacağı görülüyor. İlerleyen zamanlarda bölgede yeni AVM yatırımlarının gerçekleşmesi bekleniyor.” dedi.

Kentsel Dönüşüm Yasası’nın da etkisiyle büyük hareketlilik yaşayan bölgelerin başında Küçükçekmece Bölgesi geliyor. Ekonomik ömrünü tamamlamış konut stokunun yanı sıra gecekondulaşmanın da yoğun görüldüğü bölgenin önemi kentsel dönüşüm hareketi ile birlikte artmaya başlıyor. Gayrimenkul piyasasını olumlu yönden etkileyen bu gelişmeler bölgedeki emlak fiyatlarına da yansıyor.

Kentsel dönüşüm projelerinin başlamasının yanı sıra bölgedeki ulaşımla ilgili önemli gelişmeler de bölgeye olan talebi arttıran faktörler arasında. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Raylı Sistem Yatırımları” ile ilgili bilgilendirme toplantısında Küçükçekmece’ye 3 yeni metro hattı yapılacağı bilgisini vermişti. 

Böylelikle metro ile Küçükçekmece –Tuzla 94 dakika, Küçükçekmece-Taksim 35 dakika ve Küçükçekmece-Aksaray arasının 29,5 dakikaya düşmesi planlanıyor. Bağcılar – Başakşehir – Olimpiyatköy metro hattının da faaliyete geçmesi Küçükçekmece bölgesindeki emlak fiyatlarını olumlu yönde etkiliyor.

Küçükçekmece’nin Atatürk Havalimanı’na olan yakınlığının yanı sıra markalı projelerin odak noktası haline gelen Atakent’in önümüzdeki dönemlerde de prim yapmayı sürdürmesi bekleniyor. TOKİ’nin de yatırımlarda bulunduğu bölgede; Küçükçekmece İkitelli, Ayazma ve Tepeüstü bölgelerindeki toplam yaklaşık 20 dönüşüm projesi, ilçedeki değişimi hızlandırıyor.

Küçükçekmece kuzeyindeki Kayaşehir ve Başakşehir’deki gelişmenin ve yine bu bölgeden geçmesi planlanan 3. köprü yolunun bölgeye olan talebi arttıracağı ön görülüyor.

İnanlar İnşaat tarafından yürütülen Terrace Tema projesi, 26 dönüm üzerinde toplam 416 konuttan oluşuyor. Projenin 2014 yılı başında teslim edilmesi planlanıyor.

Dumankaya’nın projesi olan Konsept Halkalı 812 daire ve 21 villadan oluşmak üzere toplam 833 konuttan meydana geliyor. Projenin 2014 yılı 2. yarısında teslim edilmesi planlanıyor.

Eroğlu Gayrimenkul projesi olan, 68 dönüm üzerinde yer alan İstanbul Lounge 792 adet konuttan meydana geliyor. Projede konut teslimleri başladı.

Sinpaş GYO tarafından geliştirilmekte olan Bosphorus City projesi toplam 62 bloktan oluşuyor ve yaşam başladı.

Şua İnşaat tarafından inşa edilen Elite City projesinde 590 konut bulunuyor, proje 97 dönümlük bir alan üzerinde hayata geçti.

MNG Holding tarafından geliştirilen Blue Butik projesinde 276 adet konut bulunuyor ve 2013 sonunda projenin teslim edilmesi planlanıyor.

Soyak Yapı tarafından hayata geçirilen Soyak Park Aparts projesi toplam 1.121 konuttan oluşuyor. Küçükçekmece ilçesinde markalı konut projelerinde metrekare fiyatlarının 2.2750 ile 3.500 TL arasında değişim gösterdiği görülüyor.

Küçükçekmece ilçesi nüfusu, 2012 yılı adrese dayalı nüfus sayımına göre 721.911 kişi. Nüfus artış hızı %4,2 düzeyinde. Nüfusun geneli düşük gelirli işçi ve memur. İlçede büyük bir kısmındaki yapılaşmalar imar planı ve teknik şartlara uygun yapılıyor. Genellikle ferdi yapılaşmanın olduğu ilçede toplu konut yapılaşmaları da hızla devam ediyor.

TEM Otoyolu’nun bölgeden geçmesi, İkitelli ile İstanbul arasındaki ulaşım olanaklarını artırıyor, ulaşım süresinin kısalması sonucu bölge önem kazanmaya başlıyor. Bölgede yapılan organize sanayi yatırımları sanayinin gelişimini hızlandırıyor.

 

İlçenin ekonomisi sanayi ve ticarete dayalı. 200'ün üzerinde büyük fabrika, sanayi ve ticari siteleri ile ilçede kurulu bulunan belediyeye kayıtlı yaklaşık 10.000 sanayi işletmesi ve atölye bulunuyor. Bu nedenle ilçe genel olarak bir işçi kenti. Kısıtlı oranda da tarım yapılan ilçede sanayinin gelişmesi tarımın önemini yitirmesine neden oluyor.

Hürriyet Emlak/ Nagihan Arat

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI