Eczacıbaşı Gayrimenkul, Kanyon’dan sonraki en büyük projesi olan ‘Ormanada’ ile International Property Awards’da ‘gayrimenkul geliştirme’ kategorisinde 24 Eylül’de ödül almaya hazırlanıyor. İstanbul’daki kentsel dönüşüm projelerine de başlamak için gün sayan şirket, Kartal ve Cendere Vadisi ile İstanbul’a Kanyon gibi 2 simge proje kazandırmayı hedefliyor. Kartal’da imar hakları ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiği belirtiliyor.
İş GYO ile birlikte 2006 yılında Kanyon projesini tamamlayan Eczacıbaşı Grubu, 300 milyon dolar yatırımla Zekeriyaköy’de başlattığı ve Kanyon’dan sonraki en büyük ve en önemli ikinci projesi olan Ormanada ile 24 Eylül’de Avrupa’nın en önde gelen gayrimenkul projelerinin yarıştığı International Property Awards’da ‘Gayrimenkul Geliştirme’ kategorisinde ödül almaya hazırlanırken, İstanbul’daki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili hazırlıklarını son aşamaya getiriyor.
Kanyon’dan sonraki en büyük ve en önemli projeleri olan Ormanada’nın ödülü 24 Eylül tarihinde Londra’da düzenlenecek Gayrimenkul Zirvesi’nde alacağını ve burada en büyük ödülü alan projelerin daha sonra dünyanın en iyisi olabilmek için yarışacağını kaydeden Eczacıbaşı Gayrimenkul Genel Müdürü Mehmet İmre, Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi ve Cendere Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi üzerinde çalışmalar sürdürdüklerini, Kartal’da son aşamalarına gelmiş olan yasal imar hakları ile ilgili çalışmaların sonuçlanmasının ardından projenin başlatılacağını kaydetti. İmre, “Aşamalar halinde gerçekleşecek bu büyük proje, daha uzun bir süreye yayılacak. Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, burada da İstanbul’un simgelerinden biri olacak, çağdaş ve dünya ölçeğinde bir eser yaratmayı hedefliyor” dedi.
Eczacıbaşı Holding, dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’in projelendirdiği Kartal Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 400 dönümlük bir arazide daha proje geliştirmeyi planlıyor. 700-800 bin metrekarelik kapalı alan potansiyeli bulunan projenin tamamlandığında Kanyon gibi İstanbul’un önemli simgelerinden biri olacağı belirtiliyor.
İlk etabın yarıdan çoğu satıldı
Torti Gallas and Partners, Kreatif Mimarlık ve Rainer Schmidt Landscape Architects işbirliğiyle tasarlanan Ormanada’nın ödül almasında konsepti, tasarımı, mimari ve teknik özellikleri, sürdürülebilirlik ve güvenlik faktörlerinin rol oynadığını kaydeden İmre, 188 adet, 5 farklı tip villa; 85 adet 16 farklı sıra ev olmak üzere toplam 269 üniteden oluşan projenin ilk etapta satışa çıkan konutların yarısından fazlasının satıldığını açıkladı. Çevresi ormanla çevrili 220 dönüm arazide yer alan projenin inşaatına Aralık 2010’da başlandığını belirten İmre, ilk fazın Nisan 2013’de, 2. fazın ise Aralık 2013’te teslim edilmesinin planlandığını kaydetti.
Projedeki fiyatlar 450 bin dolar ile 2 milyon 200 bin dolar arasında değişiyor. En küçük konut brüt 140 m2 2+1, brüt 290 m2 lik villa; en büyük tip de brüt 700 m2 villalardan oluşuyor.
Kanyon’un işletim ekibi Ormanada’yı da yönetiyor
Ormanada, özellikle İstanbul’un deprem hattından uzak müstakil ve doğa ile iç içe bir hayat sunması açısından dikkat çekiyor. Kanyon Yönetim İşletim ve Pazarlama’nın uzman ekibi, Ormanada’ya özel güvenlik çözümleri geliştirmiş. Adamekan ve Adabostan gibi mekanların işletmesinin yanı sıra elektrik ve tesisat ile ilgili her türlü teknik destek hizmeti de yine Kanyon tarafından verilecek.
Meyve sebzeler Adabostan’dan alınacak
Yürüyüş ve bisiklet yolları, biri kapanabilir iki adet tenis kortu, basketbol ve çok amaçlı spor sahası, sekiz adet çocuk parkı ile iki adet rekreasyon alanı yer alan Ormanada’da, 2 bin 500 metrekare sosyal yaşam alanı bulunuyor. Adameydan, Adamekan ve Adaçarşı isimlerini taşıyan sosyal yaşam alanlarında, kafe-restoran, çarşı alanı, açık ve kapalı olmak üzere iki adet yüzme havuzu, pilates-fitness merkezi, sauna, buhar odası ve masaj odaları yer alıyor. Projede Adabostan adı verilen 5 dönüm doğal bostan alanında, sağlıklı ürünler üretilmesi hedefleniyor. Ormanada bostanlarında yetişen doğal meyve ve sebzelerin, haftanın belirli günlerinde Adabostan’da kurulacak pazardan taze alınması mümkün olacak.