Sultangazi'de konut, AVM ve işyerinden oluşan karma projenin inşaatına başlayan Nata Holding, 3 yıl içerisinde projeyi tamamlamayı hedefliyor. 74 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilecek projenin 250 bin metrekarelik inşaat alanı bulunuyor.
Dünyanın 116'ncı en büyük inşaat firması olan Nata Holding'in Başkanı Namık Tanık; "Türkiye'nin Başkenti Ankara olsa da, iş dünyasının da Başkenti'nin istanbul olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle İstanbul'a yakışacak nitelikte bir proje yapmak için kolları sıvadık. İstanbul’da hayata geçireceğimiz projemiz ile 450 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştireceğiz"dedi.
5 yılda 4 bin konut hedefi
2020 yılına kadar 4 bin konut yapmayı hedeflediklerini söyleyen Tanık, "İstanbul, Ankara ve Adana'da yatırımlarımız olacak. Konut ve AVM yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili tüm fizibilite çalışmalarını tamamladık" dedi.
Bugüne kadar Ankara'da 1 milyon metrekare inşaat yaptıklarını söyleyen Tanık, Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinden olan Antares ve Nata Vega AVM'ye de imza attıklarını belirtti.
Tanık; “İncek'te 150 lüks konuttan oluşan projemiz devam ediyor. Nata Delta AVM ve Konut Kuleleri, Şaşmaz Bahçe Kapı projemiz kapsamında 250 adet iş yeri, Şerefhisar termal otel ve konut inşaatları devam ederken, Çerkeş çimento fabrikamızın ÇED raporunu alındı ve tüm altyapı fizibilite çalışmaları hazırlandı. Mamak'ta, Ankara'nın en büyük kulelerini hayata geçirdik. Nata Vega Konut kulelerinde oturum başladı, satışlar ise tamamlanmak üzere.” şeklinde konuştu.
Türkmenistan'a 2 milyar dolar yatırdı
Türkmenistan'da bugüne kadar 2 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Namık Tanık; “500 günde 180 köprü, diğer bir deyişle 2.5 günde bir köprü yaptık” dedi. 6 yıl önce Türkmenistan'da ihale almış bir şirketi satın alarak bu işe başladıklarını söyleyen Tanık, şöyle konuştu: "Net Yapı'nın elinde 287 milyon dolar değerinde, 90 adet köprü yapımı işi vardı. Taahhüt edilen süre 11. ayını doldurmuş, 13 ayları kalmıştı işleri teslim etmek için. Gelip bize teklif ettiler. Net Yapı'ya ortak olmaya karar verdik. Kalan 13 aylık sürede 1.650 kilometre karayolu içinde 90 köprüyü bitirdik. Artı 60 derece sıcak yapan, eksi 40 derece soğuk yapan bölgeler, çöller, araçla ulaşımın çok zor olduğu noktalarda çalıştık. Buna rağmen bu kadar kısa sürede bitirince herkesin dikkatini çektik. Ülkenin 5 eyaletini birbirine bağlayan yollar üzerinde 180 köprü inşa ettik. Türkmenistan'daki, Gökçe Köprüsü adında bir köprü yaptık. Altından nehir akıyor. Hani bizde gelin ve damat, parklarda resim çektirir, türbeleri ziyaret ederler ya, bizim köprümüz de öyle oldu" şeklinde konuştu.