Bahçeşehir’deki Prestige Mall’da sıkıntılı günler yaşanıyor. Ruslar’ın 2013’te aldığı merkezde tadilat uzayınca markalar mağazalarını kapattı; sosyal alanlar kapılarına kilit vurdu. Kiracılar zararlarının tazmini için dava açtı.
Açıldığı dönemde Bahçeşehir bölgesindeki büyük tek alışveriş merkezi olan Prestige Mall’da sıkıntılı günler yaşanıyor. 2007 yılında İrlandalı Quinn Group tarafından 55 milyon dolara alınan alışveriş merkezi, 2013 yılında bir kez daha el değiştirdi. Yeni sahip MSFD Gayrimenkul, 1.5 yıl süren bir tadilata girdi. Vatan Gazetesi'nden Necla Dalan'ın haberine göre Ruslar’ın çoğunluk hissesine sahip olduğu merkezde tadilat uzayınca Mango, Koton, Vakko gibi markalar mağazalarını kapattı.
Müşteri kapalı sanıyor
Hipermarket, bowling salonu, 56 mağaza ve çocuk eğlence merkezini kapsayan 25 bin metrekare kapalı alana sahip butik bir alışveriş merkezi olarak konumlandırılmışken sinemadan oyun salonuna tüm sosyal alanlar kapılarına kilit vurdu. Alışveriş merkezinde kalan kiracılar ise zararlarının tazmin edilmesi için dava açma yoluna gitti.
Son olarak geçen hafta noter getirerek tespit yaptıran kiracılar, “Tadilat çok uzadı. Müşteriler merkezi kapalı zannediyor. Yeni yönetim tadilat yaptı ama imar yasasına aykırı değişiklikler yapıldığı için belediye ruhsat vermiyor. Bowling salonuna 2 milyon dolar yatırım yapıldı ama ruhsat alınamadığı için açılamıyor. Bütün büyük markalar gitti. Restoranlar kapandı. Kurlardaki dalgalanmaya karşılık bir sabitleme veya kolaylığa da yanaşmıyorlar. Ya bu şekilde devam etmemizi ya da çıkmamızı söylüyorlar. Biz de zararımızın tazmin edilmesini istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Merkezde 2 dükkanı olan Orkun Burak Uğurlu, “9 yıldır buradayız. Çok iyi kazançlarımız da oldu. Ancak son dönemde ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Tadilat öncesi bize çok şey vaat ettiler ama hiç biri yerine getirilmedi. Noterle durumu tespit ettik. 1.5 yıllık zararımızın tazmin edilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Noter tespit yaptı
Büyükçekmece 12. Noterliği tarafından alışveriş merkezi ile ilgili şu tespitler yapıldı: “Kapalı bir AVM görüntüsü çizmekte olan AVM’nin iç kısmında doluluk oranının toplam işyeri sayısının yarıdan fazlasının boş olduğu, AVM ve dükkan içerisindeki mağazaların çoğunun boş olduğu, AVM ve dükkan içerisindeki klimaların çalışmadığı, koridordaki aydınlatmaların çoğunun çalışmadığı, eğlence merkezlerinden bowling, sinema, çocuk oyun salonları, aktivite merkezi ve restoranların da kapalı olduğu, -1, zemin ve 1. katlardaki toplam 35 dükkanın 18’inin dolu olduğu tespit edilip fotoğraflarla belgelenmiştir.”