Ekonomik ve siyasi belirsizliklere rağmen konut satışlarının artış göstermesi, Emlak Konut GYO’nun da ihalelerine hız vermesini sağladı. Emlak Konut GYO son ihalesi Ankara Çankaya Çayyolu ihalesini dün gerçekleştirdi. Emlak Konut GYO şimdiye kadar 15 bin konutun ihalesini gerçekleştirdi ve yıl sonuna kadar 24 bin konuta ulaşmayı hedefliyor. Bu rakam, şirketin bir yıl içinde ihalesini yaptığı en yüksek konut adedi olacak.
Bu yıla 12 bin konut satış hedefi ve 6.7 milyar lira satış geliri hedefiyle başlayan Emlak Konut GYO, Temmuz’a kadar 5 bin 925 bağımsız bölüm satışından yaklaşık 3.6 milyar lira satış geliri elde etti. Yılın ilk yarısında şirketin performansını değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Toplam 16 milyar lira satış geliri ve idare payı geliri de 6.23 milyar lira olan 9 işin sözleşmelerini tamamladık. Yılın ikinci yarısı için 5 ihale ilanımız var. Nevşehir, Denizli, Ankara ve İstanbul’u kapsıyor. Nevşehir’de 600, Denizli’de 1.500, Ankara Çayyolu’nda 500, İstanbul Ispartakule’de 1.800 olmak üzere toplam 4 bin 400 konutun daha ihalesini yapacağız. Bugüne kadar 15 bin konutun ihalesini yapmıştık. Bunlarla birlikte yaklaşık 20 bin konuta ulaşacağız.” dedi.
Kurum, bu ihalelerin dışında İstanbul’da Üsküdar’da, Maltepe’de, Kağıthane’de, Başakşehir’de ihale çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Çorlu ve Gebze için projelerimiz bitme safhasına geldi. Bu ihalelerle birlikte 23-24 bin konutu zorlayacağız” diye konuştu.
İstanbul’un payı % 55
EMLAK Konut GYO’nun Anadolu’ya açılımının hızlı bir şekilde devam ettiğini anlatan Murat Kurum, "Ankara’da 4. ihalemizi yapacağız. Nevşehir’de, Denizli’de, Bursa’da, Konya’da yerlerimiz var. Büyük metropollere Emlak Konut kalitesini ve anlayışını götürmeyi hedefliyoruz. İstanbul ve Anadolu payını dengeli götüreceğiz. Portföyümüzde yaklaşık 10.5 milyon metrekare arsamız var. Değeri 4 milyar 400 milyon lira ediyor. Arsa alanı olarak yüzde 26’sı Ankara’da, yüzde 20’si diğer illerde ve yüzde 55’i İstanbul’da bulunuyor. Değer olarak baktığınızda yaklaşık yüzde 80’i İstanbul’da. Ağırlık Anadolu’daki talebe göre zaman içerisinde değişecek.” dedi.
Gayrimenkul sektörünün seçim ortamı ve koalisyon görüşmelerinden nasıl etkilendiğini de değerlendiren Murat Kurum, “Seçim, gayrimenkul sektörünün de durağan olduğu bir döneme denk geldi. Bu durum gayrimenkul sektörü açısından bana göre şans. Ülkedeki ekonominin bir an önce istikrara kavuşması çok büyük ihtiyaç. Gayrimenkul sektörü ülke ekonomisi açısından lokomotif sektör. Dolayısıyla istikrarın bir an önce sağlanması, bu sektörü de etkiler. Hükümet mi kurulur, erken seçim mi olur ama ne yapılacaksa bir an önce yapılması gerekiyor” dedi.