Bağdat Caddesi’nin, dünyada da bilinecek şekilde gastronomi ve turizm merkezi yapmayı hedeflediklerini kaydeden Bağdat Caddesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güvenç Kiraz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüklerini ve diğer paydaşların katılımıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.
Bağdat Caddesi’nin eski günlerine dönmesi, yerli ve yabancı ziyaretçiler için cazibe merkezi olması, iş yerlerinin tamamının dolması ve ziyaretçi sayısının katlanarak artması için bazı projeler hazırladıklarını söyleyen Kiraz, caddeyi gastronomi ve turizm merkezi yapacaklarını vurgulayarak bu projeleri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Tanıtım Ajansı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Gastronomi Turizmi Derneği ile de görüştüklerini aktardı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de projelerine dahil etmek için kendileriyle görüşeceklerini belirten Kiraz, İBB’nin de gastronomiye yönelik önemli faaliyetler yürüttüğünü söyledi.
Bir süre öncesine kadar inşaat, şantiye ve boş kalan iş yerleriyle anılan Bağdat Caddesi’ne son 2 yıldır ciddi ilgi olduğunu, caddedeki konutların tamamen dolduğunu dile getiren Kiraz, dünyaca ünlü uluslararası markalar ile Gaziantep, Hatay ve Adana gibi Türk mutfağının en seçkin örneklerini müşterilerine sunan ulusal markaları caddede buluşturacaklarını belirtti.
6 kilometre uzunluğundaki Bağdat Caddesi’ndeki ana mağazaların 250 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu söyleyen Kiraz, “Caddede üst katlar da mağaza olarak kullanılabiliyor. Onlarla birlikte 500 bin metrekare iş yerimiz mevcut. Toplam mağaza sayımız 3 bin civarında. Şu andaki doluluk oranımız yüzde 86” dedi.
Proje kapsamında 16 Mart’ta “Bağdat Caddesi’nde Gastronomi ve Turizm” başlıklı çalıştay düzenleyeceklerini dile getiren Kiraz, bu çalıştayda paydaşlarla bir araya gelerek projenin tüm detaylarını ele alacaklarını, projenin 1-2 yıl içerisinde hayata geçmiş olacağını belirterek, şimdiden ulusal ve uluslararası markalarla görüşmeye başladıklarını açıkladı.