GOOA Architects’in mimari ve iç mimari projesini üstlendiği Bodrum’daki Livadi Konacık Evleri, kullanıcılarına kent merkezinde olmanın avantajını yaşatırken aynı zamanda mahremiyet hissi sunma hedefiyle ele alınmış. Sürdürülebilir bir anlayışla tasarlanan konut projesinde çağdaş formlar, doğal ve yenilikçi malzemelerle birlikte yorumlanmış.
Ulusal ve uluslarası alanda birçok farklı tipolojide ve ölçekte mimari ve iç mimari projeye imza atan Mimar Emre Arslan liderliğindeki GOOA Architects, Bodrum’un merkezindeki Konacık Mahallesi’nde Livadi Konacık Evleri projesini tasarladı. Kent merkezinde olmanın avantajlarını yaşatırken aynı zamanda kullanıcılarına mahremiyet hissi de sunan Livadi Konacık Evleri 1360 metrekarelik bir arsa üzerinde konumlanan, her biri özel yüzme havuzuna sahip 4 villadan oluşuyor.
GOOA Architects’in doğal, sürdürülebilir ve yenilikçi malzemeleri çağdaş formlarla bir araya getirdiği Livadi Konacık Evleri’nde mahremiyet duygusunu korumak ve çağdaş tasarım algısını oluşturmak için üst katlardaki balkonlara, yukarıya çıkarken genişleyen ahşap ayırıcılar yerleştirilmiş. Yapının iç mekanlarında gün ışığından optimum düzeyde yararlanabilmek için cephedeki doğramalar geniş ebatlarda ve kayar sistem olacak şekilde tasarlanmış.
Cephelerde doğal ve zamansız bir görünüm elde etmek, aynı zamanda da yerel iklim koşullarına uyum sağlayacak şekilde yapıyı yaz mevsiminde serin, kış mevsiminde sıcak tutmak üzere düzensiz kültür taşı kullanılmış. Cephede doğal taşın, ahşabın ve metal kayıtların kullanımıyla oluşturulan ahenk, istenilen modern ve sürdürülebilir etkinin elde edilmesini sağlamış. Cephede kullanılan bant pencereler ise ışığın iç mekana kontrollü bir şekilde alınmasını mümkün kılmış.
Livadi Konacık Evleri’nin iç mekan tasarımlarında tıpkı dış cephede olduğu gibi doğal malzemelerin kullanımı ve modern tasarım kararları ön planda tutulmuş. Açık plan yaşam alanlarında maksimum düzeyde hareketlilik sağlanması hedeflenirken Amerikan mutfakta optimum düzeyde depolama alanına yer verilmiş. Hayalet merdiven ve çakıllı bitki köşesi gibi detaylar tasarımda üzerinde durulan önemli mekânsal unsurlar olarak öne çıkarılmış.