Sarot Turizm Otelcilik Gayrimenkul Taahhüd A.Ş, Burj Al Babas Termal Turizm Pazarlama ve Bolu e-Enerji Beton Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi Ltd. şirketlerini bünyesinde bulunduran Sarot Group geçtiğimiz aylarda konkordato talebiyle mahkemeye başvurmuş, davaya bakan İstanbul 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi ise şirketlerin iflasına karar vermişti.
Grup; kamuoyunda şato tipi villalar olarak adlandırılan Burj Al Babas projesini yapıyordu. Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 750 bin metrekarelik alan üzerinde 200 milyon dolar değerinde yatırım bedeliyle geliştirilen proje 732 villadan ve Sarot Palace adında bir de devre mülk otelden meydana geliyor. Konkordato için başvuru sırasında 587 villanın yapımı tamamlanmıştı. Körfez bölgesinden çok sayıda yatırımcıya satış gerçekleştiren firma; mevcut varlıkların alacakların çok üstünde olduğunu iddia ederek mahkemenin iflas kararına itiraz etmiş ve mahkeme 16 ocakta almış olduğu bir kararla alacaklılarla bir toplantı yapılmasına ve orada alınacak karara göre davayı sonuçlandıracağını açıklamıştı.
29 ocak salı günü, İstanbul 1. İflas Müdürü Ahmet Özata’nın başkanlığında İstanbul Adalet Sarayı seminer salonunda alacaklılarla ilk toplantı yapıldı. Toplamda 48 milyon 700 bin 744 liralık alacağı bulunan 131 kişinin katıldığı toplantıda müflis firmanın avukatının “Bahsi geçen şirketlerin iflas edemeyeceği yönünde başvurumuzu yaptık. Faaliyetler devam etmekte. Palas otelin ve devre mülklerin iç dizaynı, peyzajı yapılıyor. Faaliyete devam edilirse altın olur, edilmezse çamur olur. Bu şirket borca batık değil. Şirketin mal varlığı, bahsi geçen inşaatların 5-10 katı civarında. Haziran ayına kadar varlıklarınızı teslime hazır hale getirelim. Faaliyet izni verin, sözler tutulmazsa bir sonraki toplantıda faaliyet izni vermezsiniz.” şeklinde açıklamaları sonrasında yapılan oylama sonrasında oy çokluğu ile 2 ay sonra yapılacak ikinci alacaklılar toplantısına kadar şirket faaliyetinin devam ettirilmesine karar verildi.