Yaklaşık 400 milyon dolar maliyetle Rönesans Sağlık Hizmetleri tarafından toplam 745 bin 365 metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde hayata geçirilen ve 16 temmuz 2019 tarihi itibarıyla hasta kabulüne başlayan Bursa Şehir Hastanesi, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadelede aktif rol alıyor.
Merkezden kontrol edilebilen iklimlendirme sistemi ve izolasyon odalarıyla salgınla mücadelede Türkiye’nin en yetkin ve güvenli hastaneleri arasında yer alan Bursa Şehir Hastanesinin bahçesinde, salgınla mücadele kapsamında ilk müdahaleyi gerçekleştirebilmek için triaj çadırları kuruldu. Kovid-19 poliklinikleri ve vakalar için ayrı izolasyon odaları bulunuyor. Şehir Hastanesine ambulansla getirilen şüpheli hastaların, ayrı kapısı olan KBRN Arınma Ünitesinden alınarak tedavilerine başlanıyor.
361’i uzman ve 39’u da pratisyen olmak üzere 400 hekim, 989 hemşire, 210 ebe ile 1605 yardımcı personelinin görev yaptığı hastanede, 618’i tek kişilik, 256’sı çift kişilik olmak üzere toplam 874 oda, 1355 yatak, 217 yoğun bakım yatağı, 49 ameliyathane, 403 poliklinik bulunuyor.
Her branştan poliklinik hizmeti verilen hastanede özellikli hizmet olarak 30 diyaliz ünitesi, 15 yataklı doğum salonu, yanık merkezi, kapsamlı onkoloji merkezi, inme merkezi, el cerrahisi, uyku laboratuvarı, tüp bebek merkezi, 18 yataklı palyatif bakım, 8 iyotlu tedavi odası, genetik laboratuvarı, talasemi tedavi alanı, robotik ilaç hazırlama alanı, TPN ünitesi, kemoterapi ünitesi, travma ünitesi, anne oteli ve 10 mahkum odası da bulunuyor. Hastanede tüm bu alanlarda Avrupa standartlarında teknolojik cihazlar kullanılıyor.
Felç, omurilik yaralanması, kafa travması, multipl skleroz, parkinson gibi hastalıklara bağlı olarak yürüyemeyen ya da elini kullanmakta zorlanan, denge sorunları yaşayan hastalara yönelik nörolojik rehabilitasyon programı uygulanan hastanede ayrıca serebral palsi (beyin felci), spina bifida (ayrık omurga), hidrosefali gibi hastalıkları bulunan çocuklar için pediatrik rehabilitasyon programı ve çocuk iş-uğraşı terapisi uygulanıyor.