Yeni yönetmelik kapsamında, Haziran 2017 tarihinden geçerli olmak üzere riskli bina tespiti yapılan ve 2/3 noter onaylı kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılmış olan binaların yenilenmesindeki muafiyetlerin kaybolmadığı vurgulandı.
“Dönüşüm süreci başlamış olan projelerde mağduriyet yaşanmamasını isteyen bakanlık, dönüşüm sürecini başlatarak riskli bina tespiti yaptıran ve üçte iki oranında imza toplayarak yenileme sözleşmesi imzalayan hak sahiplerin, kazandıkları muafiyetlerin devam edeceğini resmileştirdi” açıklamasında bulunan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım; İNDER, KONUTDER ve GYODER adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teşekkürlerini sundu.
Nazmi Durbakayım, “İNDER, KONUTDER ve GYODER olarak yaptığımız görüşmelerde dile getirdiğimiz çekincelerin bakanlık nezdinde önemsenerek incelenmesi ve hassasiyet gösterilmesi bizleri mutlu etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, inşaat sektörüne büyük ilgi ve önem verdiğini bir kez daha ortaya koydu. Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde hem üreticileri hem de tüketicileri mağdur etmeyecek şekilde düzenleme yapılması bunun en büyük göstergesidir” şeklinde konuştu.
Diğer taraftan yeni yönetmelik; bina sakinlerinin daire içlerinde ıslak mekanları değiştirmemek kaydı ile belediyeye başvurarak tadilat yapabileceğini; binadaki tadilatın etkilendiği bağımsız bölümler dışındaki bağımsız bölüm sakinlerinden muvafakat alma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mağduriyete izin vermedi
PROJE BİLGİ FORMU
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR