Körfez bölgesi ülkeleri vatandaşlarına daha yeni yurttaşlık hakkı verilmesi ev alana tapu çıkarılması gibi bürokratik işlemelerinin bitmesi Arap konut yatırımcılarının aklındaki soru işaretlerini giderdi. Referandumla birlikte istikrarlı yönetimin olacağı garantisi kararsız Arap yatırımcılarını ikna etti.
Bugün kadar gelen tek tük gelen Arap fonları klasik yatırım pazarları olan İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerde yükselen İslam karşıtı akımlar nedeni ile tek hedef olarak Türkiye’yi görmeye başladı. Aile meclislerin de, Karadeniz ve Marmara’daki popüler konuşulurken konut yatırımcısı firmalar da bu ilgiyi görünce Türkiye için ayırdıkları bütçe üçe, dörde katladı. Körfez yatırımcıları ile uzun yıllardır çalışan Türkiye’deki projelerinden onlarca konut satan Projebeyaz önümüzdeki dönemde kendini gelecek olan Arap fonlarına göre konumlandırdı.
Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun ‘"Körfezden anormal talep var. Asıl Arap pazarını Türkiye daha yeni yeni yaşamaya başlıyor. Milyarlarca dolarlık bütçeye sahip Arap fonları Türkiye ‘yi yatırım radarına aldılar. Görüştüğümüz fonların başkanları büyük çaplı yatırımlar için Türkiye ye geleceklerini söyleyip bizden arsa ve lokasyon bilgilerini istiyorlar" dedi.
Kimi yatırımcıların sadece Arapların yaşayacağı siteler yapmak istediğini söyleyen Uzun "Bunun içinde Yalova, Sapanca, Bolu gibi yerlere ilgi duyuyorlar. Milyar dolarlık siteler yapmak için arazi arıyorlar. Marmara bölgesi altın bilezik çizgisi ( İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale ( yeni köprü nedeni ile ), Bursa, Yalova ve İzmit ) artık yeni gayrimenkul yatırım çizgisi. Başta yerli gayrimenkul yatırımcısının yakından ilgilendiği bu sanal çizginin adını ‘’ Altın Bilezik’’ diyebiliriz. Yerli yatırımcıyı takip eden yabancı yatırımcı çok yakında bunu fark edecek ve bundan 5 yıl sonra konuşacağımız bölgeler çok farklı olacak. Nüfus yoğunluğu özellikle yabancı nüfusunun artışı tahminlerin çok üzerinde yer alacak’’ diye konuştu.
2017 yılının ilk 3 aylık sürecinde Türkiye'den en fazla konut alan Iraklılar oldu. Bu dönemde Irak vatandaşları toplam 884 konut satın aldı. Iraklıların hemen ardından 435 adetle Suudi Arabistanlılar, üçüncü sırada ise 368 adetle Kuveytliler yer aldı.
Irak: 884 Konut
Suudi Arabistan- 435 Konut
Kuveyt- 368 Konut
Ürdün- 179 Konut