Ankara Gölbaşı Belediyesi’nin hayata geçirilen Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi (UYUM), sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlenen açılış töreni ile kapılarını açtı. UYUM öğrencilerinin folklor gösterisi ile başlayan tören renkli anlara sahne oldu.
10 bin metrekarelik bir alanda engelli bireylerin tüm ihtiyaçlarını karşılayıp sosyalleşmelerini sağlayacak Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi hakkında detayları gerçekleşen açılış töreninde paylaşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek; “Engelli kardeşlerimiz için atmış olduğumuz güzel bir işin temelini bugün sağlamlaştırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gölbaşı’nda hayata geçirmiş olduğumuz Umutlu Yaşam Uygulama Merkezimiz hayırlı uğurlu olsun. Engelsiz yaşam merkezimizin bahçesinde süs havuzu içerisinde çeşitli balıklar olan bir alanda vatandaşlarımıza doğal ortam sunacağız. 10 bin metrekarelik bir alanda engelli bireylerin tüm ihtiyaçlarını karşılayıp sosyalleşmelerini sağlayacak alanımız ile ailelerinin de gönüllerini ferahlatacağız. Engelli bireylerimize rahatlıkla kullanabileceği park ve spor aletleri ekili bahçelerimizde bolca vakit geçirebilecekleri hayvanlar, toprakla buluşabilecekleri ekili alanlar, güvenlik girişi, misafir otoparkı ve engelli servis aracı ile haftanın her günü hizmet sunacağız.” ifadelerini kullandı.
Her branştan kurs imkânı
“Alanımızın içerisinde 160 metrekarelik bir binada 5 atölye 1 bekleme salonu ve idari bürodan oluşan ve her alanı kamera sistemiyle izlenilebilen birimimiz bilgisayar ve bilişim atölyesi, halk oyunları ve ritim, sinevizyon atölyesi, seramik atölyesi, yiyecek ve içecek atölyesi, el sanatları atölyesi olarak hizmet verecek.” açıklamasında bulunan Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendilerinin yeteneklerini keşfetmeleri için her alanda kursumuz faaliyet gösterecek. Vatandaşlarımıza siz yaparsınız ve yapmalısınız hem de daha iyisini yapabilecek güce sahipsiniz dediğimiz bir ders ortamı sunacağız. Bu sayede Gölbaşı’nda yaşayan engelli vatandaşlarımız hem kendi başlarına mücadele edebilme ve bir şeyler yapabilme, hem de yeteneklerini geliştirip meslek edinebilme imkanına sahip olacak. Bilgisayar ve bilişim atölyesinde; geri dönüşüm malzemelerini kullanarak yeni ürünler icat etmek, bilgisayarın her alanını öğrenmek temel yapıda windows-word-excel kullanmak isteyenler, Bilgisayar Kullanımı Kursu’na katılabilecekler. Kurs bitiminde alınan bu sertifikalarla kariyerlerine yön verebilecekler. Burada bu kurslarımızın yanı sıra robotik kodlama eğitimi de alacaklar. Bu bizim için çok önemliydi. Okullarda olamayan robotik kodlamayı biz Umutlu Yaşam Uygulama Merkezimize koyduk. Biz burada bu çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz.”
“Engelli kardeşlerimiz yalnız hissetmeyecek”
İlçede yaşayan 2 bine yakın engelli bireyi tespit ettiklerini ve onların yeniden hayata bağlayacak çalışmalara imza atmak istediklerini de aktaran Başkan Şimşek “Mevcutta 100 birey kapasiteli olan merkezimizde pandemi koşullarından dolayı 50 engelli kardeşimize hizmet vermekteyiz. Sadece merkezimizde değil ilçemiz genelinde ulaşmış olduğumuz yaklaşık bin engelli vatandaşımıza yetkili personellerimizle birlikte; ev ziyaretleri, akülü ve manuel tekerlekli sandalye temini, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için ulaşım hizmeti vermekteyiz. Engelli kardeşlerimizin şimdi ve gelecekte yalnız olmadıklarını hissetmelerini, ihtiyaçlarını karşılamayı ve kendi kendilerine yetebilecek bireyler olarak toplum içerisindeki yerlerini alabilmeleri en büyük hedefimiz. Umutlu Yaşam Uygulama Merkezimizin tekrardan vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni eder, engelsiz bir toplum olma yolunda atılan adımların Başkentimizde artmasını arzu ederiz.” dedi.
Başkan Şimşek, Umutlu Yaşam Uygulama Merkezinin açılmasında emeği bulunan eşi Yeşim Şimşek ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ederek sözlerini noktaladı. Açılışın ardından merkezi gezen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, engelli çocuklara hediyeler takdim etti.