TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı konut satış istatistiklerinin koronavirüs sürecinin gayrimenkul sektörüne yönelik olumsuz etkilerinin daha görünür hale getirdiğini belirten İzmir merkezli Gayrimenkul PR şirketinden “Her şeyin değiştiği hayatımızda, Gayrimenkul satışlarında uygulanan klasik yöntemler değişmeli ki sektörde finansal canlılık korunabilsin” açıklaması yapıldı.
Pandeminin yarattığı endişenin tüketicilerin konut edinme ihtiyaçlarını belirsiz bir döneme ertelemesine veya iptal etmesine neden olduğuna vurgu yapılan açıklamada önümüzdeki süreçte konut satışlarının azalan oranlarda olsa da devam edeceğine işaret edilerek beklenti modeli olan yani; ilanı girip, brandayı asıp, müşterinin aramasını bekleyerek uygulanan satış yöntemi yeterince sonuçlar veremeyeceği, satış ofisleriyle yoldan geçenlere konut satılamayacağı bir dönemde olunduğu ifade edilerek “Hayatımızda her şey değişirken iş yapış şekilleri de değişmeli ki, gayrimenkul satış sektörü de yeni normal hayata uyum sağlayıp, finansal canlılığını koruyabilsin” önerisinde bulunuldu.
Açıklamada “Dijitalleşme; dün yaptığınız işi, bugün internetten yapmak değildir” denilerek “Gayrimenkul satış sektöründe dijital araçlar kullanılıyor, marketing zaten yapılıyordu. Gerçek alıcı kitlesinin azalacağı, stokun artacağı, fiyatların aşamalı olarak düşeceği bir döneme girdiğimiz için en üst düzeyde dijital pazarlama yapılsa bile etkili etkili sonuçlar alınamayacak. Her şeyin değiştiği hayatımızda Gayrimenkul satış yöntemleri de değişmeli ve şartlara uygun olarak güncellenmeli. İnşaat firmaları, emlak ofisleri ve mülk sahipleri satışa sundukları Gayrimenkulü, alternatif pazarlama kanalları ile geniş bir alana yayarak, rekabeti üst seviyelere taşıyabilir. Yeni dönemde Gayrimenkul satış sektöründe değer odaklı stratejik çalışmalar, alternatif pazarlama kanalları yaratma ve hedef kitlede farkındalığı artırıcı yöntemler daha kesin sonuçlar verecek.” ifadelerine yer verildi.