8 Ocak 2025 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerGayrimenkul satışları 2014'te yüzde 20 arttı

Gayrimenkul satışları 2014’te yüzde 20 arttı

Türkiye ve dünya ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden olan inşaat sektörü, son 10 yılda ülkemize büyük kazanımlar sağladı. Özellikle istihdam ve ekonomik canlanmaya önemli etkileri olan inşaat, sürdürülebilir büyüme için önemli bir sektör. Her zaman ekonominin üzerinde büyüme gösteren inşaat sektörünün istikrarı için kamu yatırımlarının payı, özel sektörün yatırıma teşviki ve reel sektörün desteği konuları önem kazanıyor. 2013 yılında sektörde artan kamu yatırımlarının da etkisiyle 7,1 oranında büyüme yaşandı.  2014 yılının ise yüzde 5’in üzerinde bir büyüme ile kapanması öngörülüyor. Projelerin lokasyonu ve prim potansiyeline göre değişkenlik göstermekle birlikte 2014’te gayrimenkul satışları ortalama olarak en az yüzde 20 artış gösterdi.

Nitelikli yapılar önem kazanmaya devam edecek

Dinamik yapısıyla fırsatları içinde barındıran inşaat sektörünün 2014 yılındaki durumunu değerlendiren Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, “Her yıl ekonominin üzerinde büyüme gerçekleştirerek ekonomimizin gücüne güç katan inşaat sektöründeki trendler değişti. Artık yalnızca belirli standartlara sahip bir bina inşa etmek değil, çevreyle dost, sosyal yaşama ve toplumsal yapıya uygun projeler hayata geçirmek önemli. Sektörde artık tüm ihtiyaçlara cevap verebilen projeler üretiliyor. Nitelikli projelerin oluşması bakımından 2014 önemli bir yıldı. Hem kaliteli konut yapımı hem de konut satışı açısından iyi sonuçlar aldık. 2015 yılında nitelikli yapılar daha da artacak.” şeklinde konuştu.

 Kalite çıtası yükselmeli

Kalkınma ve sürdürülebilirlik bağlamında 10. Kalkınma Planı’nın sektör açısından en doğru yol haritası olduğunu belirten Kara, “İnovasyon ile Ar-Ge, sürdürülebilirlik ve kentsel dönüşüm üçgeninde ilerlenirse sektörde kalite standartları yükselir. Her ne kadar gecikilmiş olsa da bugün artık bu kavramların konuşuluyor olması Türk inşaat sektörünün ve ülkemizin geleceği açısından umut verici.” dedi.

 2020 yılına kadar 250 bin ila 300 bin konutun yenilenmesi bekleniyor

Kentsel dönüşümün sürdürülebilir şehirler açısından önemine dikkat çeken Cafer Kara, “Dönüşümle birlikte ilk beş yıl içerisinde yıllık ortalama 250 bin ila 300 bin konutun yenilenmesi bekleniyor. Kentsel dönüşüm ışığında yaşanan yenilenme girişimleri, inşaat sektöründeki canlılığı ve bölgelerin yatırım değerlerini artırdı. Gayrimenkul sektörünün 2015’te de yükseliş trendine devam ederek Türkiye’nin gücünü artıracağını bekliyoruz. Bu hem konut üreticileri hem de ülke ekonomimiz açısından büyük bir fırsat.” açıklamasında bulundu.

 Çukurova Tower’ın teslimini yaptık, yeni projelere odaklandık

İnşaat sektörü açısından oldukça haraketli geçen 2014 yılının Çukurova Kent Yapı için de verimli geçtiğini belirtenÇukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, “İstanbul Kartal’da 36 katlı bir rezidans projesi olarak Çukurova Tower’ı hayata geçirdik ve Ağustos ayının sonunda sahiplerine teslim etmeye başladık. Merkezi lokasyonu, doğaya saygılı konsepti, deniz ve adalar manzarası ile öne çıkan Çukurova Tower’da, şehir yaşantısının ihtiyaçlarına cevap verecek 1+1, 2+1 ve 3+1 özelliklerinde, dokuz farklı tipte 253 konut bulunuyor.

 2014 yılında çalışmalarına başladığımız kentsel dönüşüm projelerine 2015 yılında ağırlık vermek istiyoruz. Bağdat Caddesi gibi bölgelerde renovasyon projelerinde yer alma planımız var. Bu kapsamda Bağdat Caddesi’nde Çukurova Kent Yapı Proje Atölyesi’ni kurduk. Deneyimli kadromuzla, zemin etüdünden projelendirmeye, malzeme kalitesinden yapım faaliyetine kadar mühendislik çalışmaları yapıyoruz. Maliyetten önce dayanıklılığa ve kaliteye odaklanıyoruz. Projelerimizi sürdürülebilirlik, Ar-Ge ve inovasyon çerçevesinde ele alıyoruz.” diye konuştu.

 

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI