Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından sektördeki başarılı pazarlama ve sosyal araştırmaları desteklemek ve ödüllendirmek üzere yedi yıldır düzenlenen Baykuş Ödülleri, ‘araştırma ve araştırma veren’, ‘reklam ve reklam veren’, medya, pazarlama, akademi ve iletişim dünyasından değerli isimleri Four Season Bosphorus’ta düzenlenen Ödül Töreni’nde bir araya getirdi. Gecede 16 kategoride 67 ödül sahiplerini buldu.
GKL Başkanı Neşecan Çekici, Gayrimenkul’de Kadın Liderler Platformu’nun, gayrimenkul sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşlarını “kadın” başlığı altında bir araya getirerek, sektördeki kadın istihdamı ve kadın yönetici sayısı ile kadınların varlığını ve etkinliğini artırmak amacıyla kurulduğunu ve faaliyet gösterdiğini söyledi. Platform olarak ilk faaliyetlerinin Türkiye gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların profillerinin belirlenmesi ve sektörde çalışan kadınların kariyer gelişimlerinin, beklentilerinin ve gelecek hedeflerinin tespit edilmesini amaçlayan ‘Gayrimenkulde Kadın Araştırması’ olduğunu ve Platformun çalışmalarına araştırmanın sonuçlarına göre yön verdiklerini belirtti.
Platformun ikinci araştırması olan ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak’ ile ödül almaktan çok mutlu olduklarını ifade eden Çekici, “ Eşitlikçi Baykuş Ödülü’nü tüm ekip arkadaşları ve gayrimenkul endüstrisine çalışan tüm kadınlar adına gururla aldım. Emeği geçen, destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi. Eşitlikçi Baykuş Ödülü’ne layık bulunan ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak Araştırması’ GKL Araştırma Proje grubu üyeleri Buket Hayretçi, Pınar Ersin Kollu, Neşecan Çekici, Fisun Yılmaz Philipsson, Elvan Oktar, Özge Sıvakçı ve Dilek Pekdemir’den oluştu.
Araştırma ULI Türkiye (Urban Land Institute) öncülüğünde kurulan ve sektörün alanında lider kadın çalışanlarından oluşan Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu adına ERA Research & Consultancy veXSights Araştırma &Danışmanlık tarafından toplam dört aşamalı bir araştırma serisi olarak tamamlandı. Araştırmada kantitatif araştırma yöntemlerinden online görüşmeler ve kalitatif araştırma yöntemlerinden workshop, derinlemesine görüşmeler ve grup tartışmaları teknikleri kullanıldı. Araştırma serisi 2018-2019’da gerçekleştirildi.
Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından bu yıl ilk kez eklenen Eşitlikçi Baykuş kategorisi, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğinin nedenleri, sonuçları, toplumsal ve kültürel analizine dair gerçekleştirilen ve bu alanda kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçlayan araştırmaları teşvik etmeyi amaçlıyor.